Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Honnan tudhatom, milyen hűtőfolyadék kell az autóba?

Hűtőfolyadék tartály kupakja

Emlékszem, a kérdésre anno az oktatóm egy igen egyszerű, de kézenfekvő választ adott: olyan, amilyen eddig is volt benne. Tény, hogy ezzel nem lehet mellélőni, de azért a helyzet nem mindig ilyen egyszerű. Egyrészt, mert nem biztos, hogy tudom, mi volt benne eddig, másrészt, mert az sem biztos, hogy az olyan minőségű volt, amit én ideálisnak tartanék az autómnak. Honnan tudhatom tehát, hogy milyen hűtőfolyadék jelent jó választást?

Közeleg a tél, most gondoskodj a hűtőfolyadékról!

Még a komolyabb mínuszok megérkezése előtt érdemes gondoskodnod arról, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű hűtőfolyadék legyen az autódban – vagyis nagyjából most aktuális a kérdés. Amennyiben nemrég vásároltad használtan a kocsidat, nem biztos, hogy tudod, milyen van benne jelenleg, így az említett tanácsra nem tudsz támaszkodni. Amennyiben nincs információd a hűtőfolyadékról, a legegyszerűbb, ha az egészet lecseréled egy általad választottra. Ahhoz, hogy jó döntést hozz, nem árt, ha tudod, miből áll a hűtőfolyadék. Két fő összetevője a desztillált víz, valamint egy koncentrátum, ami glikolalapú. Utóbbi biztosítja a fagyállóságot, illetve a vízpumpa kenését. Amire elsősorban figyelned kell, az az, hogy a fagyállóság hány Celsius-fokig garantált. Magyarországon mínusz 25 fok az egyezményes érték, de legjobb, ha a hűtőfolyadékod mínusz 35 fokig bírja a hideget – csak a biztonság kedvéért, bár már jó régóta nem voltak olyan kemény teleink, hogy erre szükség lett volna. Persze nem ez az egyetlen tényező, amit ajánlott szem előtt tartanod a hűtőfolyadék kiválasztásánál.

Figyelj a számra!

Ha elkezdesz mazsolázni a hűtőfolyadékok között, feltűnhet, hogy mindegyiknek más a színe. Nos, ez nem véletlenül van így, és ahogy azt valószínűleg sejted, nem kimondottan esztétikai jelentőséggel bírnak a különböző színek. A színek alapján lehet következtetni az összetételre, valamint arra, hogy milyen autókhoz lesznek ideálisak a folyadékok. A legtöbb autógyártónak ugyanakkor megvan a maga jóváhagyási szabványszáma. Ezt a számot kell keresni a hűtőfolyadék flakonján, így tudod meg, hogy az autódhoz megfelelő-e az adott folyadék. Amennyiben minden támpont ellenére bizonytalan vagy, nyugodtan vidd el az autódat egy szervizbe, és bízd az autószerelőkre a választást. Nekik van ebben rutinjuk, biztosan tudni fogják, hogy milyen hűtőfolyadékot töltsenek az autódba, így nem teszel rosszat, nem hibázol. A szervizelésről azonban mindig gondoskodj időben, mert az utolsó pillanatban nem garantált, hogy gyorsan kapsz majd időpontot!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata