Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Honnan tudhatom, milyen hűtőfolyadék kell az autóba?

Hűtőfolyadék tartály kupakja

Emlékszem, a kérdésre anno az oktatóm egy igen egyszerű, de kézenfekvő választ adott: olyan, amilyen eddig is volt benne. Tény, hogy ezzel nem lehet mellélőni, de azért a helyzet nem mindig ilyen egyszerű. Egyrészt, mert nem biztos, hogy tudom, mi volt benne eddig, másrészt, mert az sem biztos, hogy az olyan minőségű volt, amit én ideálisnak tartanék az autómnak. Honnan tudhatom tehát, hogy milyen hűtőfolyadék jelent jó választást?

Közeleg a tél, most gondoskodj a hűtőfolyadékról!

Még a komolyabb mínuszok megérkezése előtt érdemes gondoskodnod arról, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű hűtőfolyadék legyen az autódban – vagyis nagyjából most aktuális a kérdés. Amennyiben nemrég vásároltad használtan a kocsidat, nem biztos, hogy tudod, milyen van benne jelenleg, így az említett tanácsra nem tudsz támaszkodni. Amennyiben nincs információd a hűtőfolyadékról, a legegyszerűbb, ha az egészet lecseréled egy általad választottra. Ahhoz, hogy jó döntést hozz, nem árt, ha tudod, miből áll a hűtőfolyadék. Két fő összetevője a desztillált víz, valamint egy koncentrátum, ami glikolalapú. Utóbbi biztosítja a fagyállóságot, illetve a vízpumpa kenését. Amire elsősorban figyelned kell, az az, hogy a fagyállóság hány Celsius-fokig garantált. Magyarországon mínusz 25 fok az egyezményes érték, de legjobb, ha a hűtőfolyadékod mínusz 35 fokig bírja a hideget – csak a biztonság kedvéért, bár már jó régóta nem voltak olyan kemény teleink, hogy erre szükség lett volna. Persze nem ez az egyetlen tényező, amit ajánlott szem előtt tartanod a hűtőfolyadék kiválasztásánál.

Figyelj a számra!

Ha elkezdesz mazsolázni a hűtőfolyadékok között, feltűnhet, hogy mindegyiknek más a színe. Nos, ez nem véletlenül van így, és ahogy azt valószínűleg sejted, nem kimondottan esztétikai jelentőséggel bírnak a különböző színek. A színek alapján lehet következtetni az összetételre, valamint arra, hogy milyen autókhoz lesznek ideálisak a folyadékok. A legtöbb autógyártónak ugyanakkor megvan a maga jóváhagyási szabványszáma. Ezt a számot kell keresni a hűtőfolyadék flakonján, így tudod meg, hogy az autódhoz megfelelő-e az adott folyadék. Amennyiben minden támpont ellenére bizonytalan vagy, nyugodtan vidd el az autódat egy szervizbe, és bízd az autószerelőkre a választást. Nekik van ebben rutinjuk, biztosan tudni fogják, hogy milyen hűtőfolyadékot töltsenek az autódba, így nem teszel rosszat, nem hibázol. A szervizelésről azonban mindig gondoskodj időben, mert az utolsó pillanatban nem garantált, hogy gyorsan kapsz majd időpontot!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson