Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan vegyünk használtautót?

A jó használtautó vásárlása nehezebb feladat, mint egy új megvétele. Több szempontot is érdemes követni, mielőtt erre adjunk a fejünk, mert a végén az vételárat duplán fizethetjük meg. Összeszedtük a három legfontosabbat.

Óraállás

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEEKH) oldalán le tudjuk kérdezni az adott autó kilométerórájának állását. Ez járművenként 275 forintunkba kerül majd, de megéri ezt a módszert választani, mert kisebb eséllyel ráznak át bennünket. A KEEKH egészen pontosan azt jelzi, hogy 2012 óta az adott autóhoz tulajdonosváltáskor milyen állást jegyeztek be. A rendszer természetesen nem száz százalékos garancia, a behozott kocsik múltját például nem ismeri. Egy rendszámcserével könnyendén kijátszható a rendszer, ha külföldi kocsiról van szó. 

Szervizkönyv

Ha a hirdetésben nincs fotó a szervizkönyvről, bátran kérjük telefonon, hogy küldjenek róla fényképet. Ha erre nem hajlandó, több mint gyanús az eladó. Kutakodjunk kicsit az interneten, nézzünk utána, hogy létezik –e egyáltalán az a szerviz, ahonnan a pecsét származik. Ha nincs pecsét és nincs könyv, véleményünk szerint nem is érdemes tovább foglalkozni az autóval, pontosabban a tulajdonossal, hiszen nem tudhatunk hiteles adatokat. Ha megvan a könyv és a szerviz, próbáljunk szerencsét, hívjuk fel a céget, kérdezzünk rá a jármű előéletére.

Független szakértő

Nem ússzuk meg ingyen ezt sem, de ha biztosra szeretnénk menni, vigyük el átvizsgáltatni a kocsit. Ha nincs szervizkönyv, nincs múlt, de nagyon tetszik az autó, és szimpatikus a tulajdonos, akkor egy alapos kivizsgálás segíthet ezen. Persze azért akkor se hagyjuk ki, ha van könyv. Elhanyagolható költség ez, ahhoz képest, hogy mekkora veszteség érhet bennünket később egy nagyobb kár esetén. Keressünk meg tehát egy szervizt az autó közelében, egyeztessünk velük időpontot. Tegyünk néhány próbakört, vigyük magunkkal mindenhova az eladót is.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.