Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan vegyünk használtautót?

A jó használtautó vásárlása nehezebb feladat, mint egy új megvétele. Több szempontot is érdemes követni, mielőtt erre adjunk a fejünk, mert a végén az vételárat duplán fizethetjük meg. Összeszedtük a három legfontosabbat.

Óraállás

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEEKH) oldalán le tudjuk kérdezni az adott autó kilométerórájának állását. Ez járművenként 275 forintunkba kerül majd, de megéri ezt a módszert választani, mert kisebb eséllyel ráznak át bennünket. A KEEKH egészen pontosan azt jelzi, hogy 2012 óta az adott autóhoz tulajdonosváltáskor milyen állást jegyeztek be. A rendszer természetesen nem száz százalékos garancia, a behozott kocsik múltját például nem ismeri. Egy rendszámcserével könnyendén kijátszható a rendszer, ha külföldi kocsiról van szó. 

Szervizkönyv

Ha a hirdetésben nincs fotó a szervizkönyvről, bátran kérjük telefonon, hogy küldjenek róla fényképet. Ha erre nem hajlandó, több mint gyanús az eladó. Kutakodjunk kicsit az interneten, nézzünk utána, hogy létezik –e egyáltalán az a szerviz, ahonnan a pecsét származik. Ha nincs pecsét és nincs könyv, véleményünk szerint nem is érdemes tovább foglalkozni az autóval, pontosabban a tulajdonossal, hiszen nem tudhatunk hiteles adatokat. Ha megvan a könyv és a szerviz, próbáljunk szerencsét, hívjuk fel a céget, kérdezzünk rá a jármű előéletére.

Független szakértő

Nem ússzuk meg ingyen ezt sem, de ha biztosra szeretnénk menni, vigyük el átvizsgáltatni a kocsit. Ha nincs szervizkönyv, nincs múlt, de nagyon tetszik az autó, és szimpatikus a tulajdonos, akkor egy alapos kivizsgálás segíthet ezen. Persze azért akkor se hagyjuk ki, ha van könyv. Elhanyagolható költség ez, ahhoz képest, hogy mekkora veszteség érhet bennünket később egy nagyobb kár esetén. Keressünk meg tehát egy szervizt az autó közelében, egyeztessünk velük időpontot. Tegyünk néhány próbakört, vigyük magunkkal mindenhova az eladót is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata