fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan válasszuk ki a megfelelő motorolajt az autónkhoz?

Sokak számára nagyon bonyolult kérdés a megfelelő motorolaj kiválasztása. Általában ezek az emberek nem értenek jól az autókhoz, és ezért fennáll a lehetőség, hogy rosszul döntsenek. Ha úgy érzi, hogy Ön is ebbe a kategóriába sorolható, akkor legjobb, ha az ilyen döntések előtt kikéri egy hozzáértő véleményét.

Szintetikus, vagy természetes?

Azonban ahhoz, hogy a kiválasztás máskor is zökkenőmentesen sikerüljön, szert kell tennünk olyan információkra, amelyek elősegítik a helyes kiválasztást. Elsősorban azt kell eldöntenünk, hogy szintetikus, vagy természetes olajt szeretnénk-e használni. Érdemes egy kicsit utána nézni ezeknek, vagy kikérni egy szakértő véleményét, mivel előbb-utóbb úgy is meg kell tanulni a fajtákat és azt, hogy melyik passzol az autónkba. Összefoglalva, azt mondhatjuk el, hogy a szintetikus olajok előnye a természetesekhez képest a tisztaságában rejlik, pontosabban abban, hogy sokkal kevesebb szennyeződést hagy maga után. Ez nagyon fontos lehet, és nemcsak esztétikai szempontból, hanem abból a szempontból is, hogy az alkatrészek sokkal tovább tartanak. A másik nagy előny, hogy a szintetikus olajok sokkal jobban bírják a szélsőséges hirtelen hőmérsékletingadozást, tehát sokkal kisebb eséllyel történik meg például az, hogy a jármű nem indul be a hideg téli reggeleken. A természetes olajok előnye pedig elsősorban az árban keresendő. Szinte fele annyiba kerülnek, tehát megéri fontolóra venni azért ezeknek is a használatát, mivel nincs akkora különbség a legjobb minőségű természetes, és a legrosszabb minőségű szintetikus között.

A viszkozitás kérdése

Hogyha már sikeresen kiválasztottuk, hogy melyik fajta legyen (a szintetikus, vagy a természetes), akkor csak annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk a viszkozitást. Az olajokon kétfajta viszkozitás jelölés található, az első az üzemi, a második pedig a kinti hőmérsékletre vonatkozik. Az első számjegyet, vagyis az üzemi hőmérsékleten mért értéket mindig normák határozzák meg, tehát minden motortípusnál más- és más az érték. Ez rendszerint fel van tüntetve a motorral, vagy autóval együtt kapott könyvecskében. A második érték pedig a kinti hőmérséklet függvényében nő, vagy csökken, ezért értelemszerűen nagyobb időjárás, vagy évszakváltásokkor ki kell cserélni az olajt. Ha nem is tudjuk kívülről, hogy melyik számérték mire vonatkozik, az olajok csomagolásán megtaláljuk a táblázatot, amely összefoglal minden ilyen információt.

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata