Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan válasszuk ki a megfelelő motorolajt az autónkhoz?

Sokak számára nagyon bonyolult kérdés a megfelelő motorolaj kiválasztása. Általában ezek az emberek nem értenek jól az autókhoz, és ezért fennáll a lehetőség, hogy rosszul döntsenek. Ha úgy érzi, hogy Ön is ebbe a kategóriába sorolható, akkor legjobb, ha az ilyen döntések előtt kikéri egy hozzáértő véleményét.

Szintetikus, vagy természetes?

Azonban ahhoz, hogy a kiválasztás máskor is zökkenőmentesen sikerüljön, szert kell tennünk olyan információkra, amelyek elősegítik a helyes kiválasztást. Elsősorban azt kell eldöntenünk, hogy szintetikus, vagy természetes olajt szeretnénk-e használni. Érdemes egy kicsit utána nézni ezeknek, vagy kikérni egy szakértő véleményét, mivel előbb-utóbb úgy is meg kell tanulni a fajtákat és azt, hogy melyik passzol az autónkba. Összefoglalva, azt mondhatjuk el, hogy a szintetikus olajok előnye a természetesekhez képest a tisztaságában rejlik, pontosabban abban, hogy sokkal kevesebb szennyeződést hagy maga után. Ez nagyon fontos lehet, és nemcsak esztétikai szempontból, hanem abból a szempontból is, hogy az alkatrészek sokkal tovább tartanak. A másik nagy előny, hogy a szintetikus olajok sokkal jobban bírják a szélsőséges hirtelen hőmérsékletingadozást, tehát sokkal kisebb eséllyel történik meg például az, hogy a jármű nem indul be a hideg téli reggeleken. A természetes olajok előnye pedig elsősorban az árban keresendő. Szinte fele annyiba kerülnek, tehát megéri fontolóra venni azért ezeknek is a használatát, mivel nincs akkora különbség a legjobb minőségű természetes, és a legrosszabb minőségű szintetikus között.

A viszkozitás kérdése

Hogyha már sikeresen kiválasztottuk, hogy melyik fajta legyen (a szintetikus, vagy a természetes), akkor csak annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk a viszkozitást. Az olajokon kétfajta viszkozitás jelölés található, az első az üzemi, a második pedig a kinti hőmérsékletre vonatkozik. Az első számjegyet, vagyis az üzemi hőmérsékleten mért értéket mindig normák határozzák meg, tehát minden motortípusnál más- és más az érték. Ez rendszerint fel van tüntetve a motorral, vagy autóval együtt kapott könyvecskében. A második érték pedig a kinti hőmérséklet függvényében nő, vagy csökken, ezért értelemszerűen nagyobb időjárás, vagy évszakváltásokkor ki kell cserélni az olajt. Ha nem is tudjuk kívülről, hogy melyik számérték mire vonatkozik, az olajok csomagolásán megtaláljuk a táblázatot, amely összefoglal minden ilyen információt.

 

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata