Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan válasszuk ki a megfelelő családi autót?

Egy család növekedésével, mikor már több gyerkőcnek kell a hely egy autóban, esetleg még egy házi kedvenc szállítását is meg kell oldani, szükség van családi autóra, melynek vásárlása előtt, sok mindent muszáj fontolóra vennünk, hogy a megvásárolt darab, valóban kielégítse a családi igényeket.

Mire figyeljünk a vásárlásnál?

Az autóvásárlást nagyon meg kell fontolni. A méretét és típusát illetően, számoljunk a családtagokkal, és ez mellett azzal is, hogy fogunk-e benne bármilyen négylábút szállítani, illetve milyen gyakran utazunk, és ezekre az utazásokra mennyi csomagot szállítunk. Egy autó kiválasztásánál mindig fel kell, tegyük magunknak a kérdést, hogy mennyire lesz az adott típus jó számunkra, illetve családunknak. A csapott hátú autók egy család számára nagyon praktikusak lehetnek, jobban, mint egy kis Szedán, mivel ezeknek csomagtere sokkal nagyobb, és segít rugalmasabbá tenni, például a táskák, kisállatok vagy a babakocsi szállítását. Figyelembe kell venni, hogy a hátsó ülésre kerül-e gyerekülés, és hogy az mennyi teret fog elvenni, ajánlatos a tesztvezetésre egy gyermeket is magunkkal vinni. A csapott hátú autók mellett, a kombi is ideális választásnak számít. Ez lehetővé teszi, hogy a hátsó üléseket elfoglaló gyermekülések mellett, a csomagtartóba betegyük a babakocsit vagy az ágyat, kerékpárokat, nagyobb méretű táskákat, valamint a négylábú kedvencek is bőven elférhetnek. A nagyobb tér által a gyermekeknek és a szülőknek is kényelmesen el fog férni a lábuk, valamint a nagy belsőtér miatt, még egy plusz felnőtt is elférhet, vagy még egy gyerekülés is betehető a már meglévő kettő közé.

Fontos átvizsgálni több apróbb részletet az autó vásárlása előtt

Az autó kiválasztása, illetve keresgélés előtt persze meghatározunk egy árat, és ennek megfelelő árkategórián belül nézelődünk. A vásárlási díj mellett számoljunk további költségekkel is, mint például az átlagos üzemanyag fogyasztás, a kocsi szervizelésének összege, valamint a biztosítás költségeivel is. A családi autóknál javasolt, hogy mindig a négyajtós típusok mellett döntsünk, hisz ezzel nemcsak gyermek ki- és be tétele, valamint a gyermekülés beszerelése lesz könnyebb, de a felnőttek is kényelmesebben tudnak majd mozogni. Az új autó megvétele előtt végezzünk rajta alapos átvizsgálást, nézzük meg a tároló helyeket, a csomagtér nagyságát, a kesztyűtartóét, hogy rendelkezik-e a belső tér például pohártartóval vagy, hogy az ülésekben lehetőség van-e tárolásra. Vizsgáljuk át azt is, hogy mit kapunk az autóval, milyen felszereléssel rendelkezik, például sokaknál fontos a gyerekzár, a tolatókamera, stb. Mindezek mellett családunk és saját biztonságunk érdekében, érdeklődjünk annak biztonsági szintjéről is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata