Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan tisztítsd az autód belsejét hatékonyan

Akinek autója van, bizonyára tapasztalta már, hogy az milyen hamar piszkos lesz, főleg abban az esetben, ha mindennapos használatban van. Szinte lehetetlen feladat vigyázni rá, amikor benne vagyunk a hétköznapi rohanásban. Ilyenkor rendszerint az ember hanyagolja a dolgokat és csak hétvégén kerül sor a teljes kitakarításra.

Az autók belső esztétikai és higiéniai tisztítása

Az autók belső tisztítása nemcsak esztétikai, hanem higiéniai szempontból is kiemelten fontos lehet. Ha a belső felületeken megragad a por, az nagyon ki tudja koptatni főleg az üléseket, de a más, anyagból készült felületeket is. Amit tehetünk, az a legkézenfekvőbb dolog: heti rendszerességgel ki kell porszívóznunk az üléseket és a padlót (már amennyiben itt is porfogó szőnyegek vannak). Így megelőzhetjük, hogy a kellemetlen szagok megmaradjanak az autó belsejében, és hogy a felgyülemlett por miatt kifakuljanak a szép részei. Fontos továbbá az is, hogy nagyon alaposan megfigyeljük: nem-e vannak olyan makacs szennyeződések, esetleg foltok valahol, amelyeket nem lehet eltávolítani puszta porszívózással. Ilyenkor szükség van arra, hogy valamilyen vegyszerrel dörzsöljük ki a szennyezett felületeket. Azonban, ha bőr kárpitról beszélünk, akkor nagyon kell figyelni, hogy olyan tisztítószert szerezzünk be, amely pont arra lett kitalálva. Ellenkező esetben tönkremehet a kárpit.

Nem minden a porszívózás

Azonban a porszívózással és a kárpit megtisztításával még nem fejeztük be a munkát. Szükség van arra is, hogy megtisztítsuk az olyan felületeket, amelyekhez eddig nem jutottunk hozzá. Ilyenek például a műanyag felületek és az ablaküveg. Az üveget persze lemoshatjuk kintről is, de ha igazi hatást akarunk elérni, akkor legjobb, ha bentről is megtisztítjuk kicsit. Ha csak tehetjük, használjunk erre üvegpolírt. A műanyag felületeket pedig szinte bármelyik szokványos szerrel letörölhetjük, mivel ezek nem túl kényesek. Az utolsó dolog, amelyre mindenképpen oda kell figyelni, az a klíma berendezés! Ha nem tisztítjuk ezt ki teljesen, legalább évente egyszer, akkor olyan gombák szaporodhatnak el benne, amelyek nagyon károsak az egészségre. Bár kívülről nem látszik, belül nagyon hamar szennyeződnek az ilyen berendezések. Ennek érdekében mi is tehetünk óvintézkedéseket, használhatunk klímafertőtlenítőt. Viszont a rendszeres tisztítást akkor sem „úszhatjuk meg”. Nem is tanácsos ilyenekre gondolni, hiszen itt az egészségünk a tét!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata