Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan tisztítsa, takarítsa ki autóját

Volt valaha olyan autója, amely nemcsak felületesen, hanem igazán piszkos volt? Ilyen esetben nem elég a hagyományos tisztítás, hanem sokkal alaposabb módszerekhez kell folyamodni!

Előkészítés a tisztításra és a tisztítás

Ha egy valóban piszkos járműről beszélünk, akkor bizonyos intézkedéseket kell megtennünk annak érdekében, hogy az valóban hatékonyan tisztítható lehet. Ha például terepen volt azelőtt, és ott ragadt rá a rengeteg sárfolt, biztosan nem fog lejönni akkor, ha elvisszük autómosóba. A makacs szennyeződéseket sajnos nem lehet eltávolítani a hétköznapi mosókban a hétköznapi vegyszerekkel. Ilyenkor tanácsos beszerezni a magasnyomású mosó berendezéseket, amelyek segítségével hatékonyan el lehet távolítani a nagyobb sárfoltokat is. Ezt követően jöhet azoknak a részeknek a megtisztítása, amelyeket nem vitt le a nagy vízsugár. Ezeket tanácsos, ha mi magunk, kézzel csináljuk meg egy nagy vödör és erős, autókra kifejlesztett tisztítószer segítségével. Ezt követően a jármű „felkészült” arra, hogy beguruljon a hagyományos tisztítóba. Majdnem biztos, hogy amikor innen kikerül, már egy kis piszok, vagy folt sem lesz rajta. Ha eredetileg nem volt olyan mocskos, csak például az utcai por rakódott rá, akkor elég, ha csak ezen a fázison megy át. Mindenesetre a tisztítás előtt érdemes egy kicsit alaposabban is megvizsgálni!

Az utolsó simítások

Azonban azzal, hogy a sarat lemostuk a járműről, még nem fejeződött be a tisztítási és széppé varázsolási folyamat. Alaposan át kell néznünk az autót, hogy nem maradt-e rajta véletlenül valami szennyeződés. Abban az esetben, ha igen, el kell távolítanunk azokat is. Ha sem a nagysugarú géppel, sem pedig a vegyszerekkel nem jöttek le a foltok, akkor egyértelmű, hogy a sima szivaccsal sem fognak. Ezért kell igénybe vennünk a pont erre a célra kifejlesztett törlőkendőket. Ezek, mivel autókhoz gyártják, megbízhatóan eltávolítják a makacs szennyeződéseket. Ha ezzel a folyamattal is megvagyunk, akkor jöhet az utolsó simítás, a lepattogott festék visszaállítása (ha persze ez a probléma is fennáll). Mivel árulnak olyan pasztát, amelyet csak fel kell kenni a karcolásokra, vagy a kisebb lepattogott felületekre, szinte gyerekjáték lesz az utolsó simítások legutolsó részlete is. Ez nemcsak a küllem, hanem a rozsdásodás meggátolásának a céljából is fontos. Mindenképp áldozzon figyelmet ezekre a dolgokra is, mert itt nemcsak a kinézet, hanem a hosszan tartás is a cél!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.