Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan tisztítsa, takarítsa ki autóját

Volt valaha olyan autója, amely nemcsak felületesen, hanem igazán piszkos volt? Ilyen esetben nem elég a hagyományos tisztítás, hanem sokkal alaposabb módszerekhez kell folyamodni!

Előkészítés a tisztításra és a tisztítás

Ha egy valóban piszkos járműről beszélünk, akkor bizonyos intézkedéseket kell megtennünk annak érdekében, hogy az valóban hatékonyan tisztítható lehet. Ha például terepen volt azelőtt, és ott ragadt rá a rengeteg sárfolt, biztosan nem fog lejönni akkor, ha elvisszük autómosóba. A makacs szennyeződéseket sajnos nem lehet eltávolítani a hétköznapi mosókban a hétköznapi vegyszerekkel. Ilyenkor tanácsos beszerezni a magasnyomású mosó berendezéseket, amelyek segítségével hatékonyan el lehet távolítani a nagyobb sárfoltokat is. Ezt követően jöhet azoknak a részeknek a megtisztítása, amelyeket nem vitt le a nagy vízsugár. Ezeket tanácsos, ha mi magunk, kézzel csináljuk meg egy nagy vödör és erős, autókra kifejlesztett tisztítószer segítségével. Ezt követően a jármű „felkészült” arra, hogy beguruljon a hagyományos tisztítóba. Majdnem biztos, hogy amikor innen kikerül, már egy kis piszok, vagy folt sem lesz rajta. Ha eredetileg nem volt olyan mocskos, csak például az utcai por rakódott rá, akkor elég, ha csak ezen a fázison megy át. Mindenesetre a tisztítás előtt érdemes egy kicsit alaposabban is megvizsgálni!

Az utolsó simítások

Azonban azzal, hogy a sarat lemostuk a járműről, még nem fejeződött be a tisztítási és széppé varázsolási folyamat. Alaposan át kell néznünk az autót, hogy nem maradt-e rajta véletlenül valami szennyeződés. Abban az esetben, ha igen, el kell távolítanunk azokat is. Ha sem a nagysugarú géppel, sem pedig a vegyszerekkel nem jöttek le a foltok, akkor egyértelmű, hogy a sima szivaccsal sem fognak. Ezért kell igénybe vennünk a pont erre a célra kifejlesztett törlőkendőket. Ezek, mivel autókhoz gyártják, megbízhatóan eltávolítják a makacs szennyeződéseket. Ha ezzel a folyamattal is megvagyunk, akkor jöhet az utolsó simítás, a lepattogott festék visszaállítása (ha persze ez a probléma is fennáll). Mivel árulnak olyan pasztát, amelyet csak fel kell kenni a karcolásokra, vagy a kisebb lepattogott felületekre, szinte gyerekjáték lesz az utolsó simítások legutolsó részlete is. Ez nemcsak a küllem, hanem a rozsdásodás meggátolásának a céljából is fontos. Mindenképp áldozzon figyelmet ezekre a dolgokra is, mert itt nemcsak a kinézet, hanem a hosszan tartás is a cél!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata