Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan teszteljünk egy új autót?

Sokan nem törődnek a teszteléssel egy új autó megvásárlásakor, viszont ez mégis egy nagyon fontos lépés lenne, amit soha nem szabadna kihagyni. Ha nem teszteli az autót mielőtt megveszi azt, akkor az később komoly meglepetéseket tartogathat, amelyek általában nem kellemesek. A tesztvezetés lehetőséget ad arra, hogy felmérje, hogy valójában mit is vásárol, és biztosítsa, hogy az adott autó megfelel az igényeinek, és mint legtöbb esetben, ebben az esetben is vannak dolgok, amiket figyelembe kell venni tesztvezetéskor. 

Az autó, amit tesztel, legyen biztosítva

Az első és legfontosabb tesztvezetéskor, hogy mielőtt autóba ül, megbizonyosodjon arról, hogy az autó biztosítva van, hiszen ha nincs biztosítva, akkor bármi történik a tesztvezetés alatt, önt fogják elővenni és önt fogják hibáztatni. Ha az autó, amit venni szeretne nincs biztosítva a tesztvezetéshez, akkor ne is menjen bele a vásárlásba, hiszen akkor nem megbízható az eladó sem. Azt is érdemes előre megkérdezni, hogy a tesztvezetés mit tartalmaz és mit nem. A kereskedőknek van egy olyan rossz szokása, hogy a járműveket extrákkal látják el, hogy a tesztvezetés során plusz pénzt tudjanak levasalni az emberről. Mielőtt elindulna a tesztvezetésre, kérdezzen rá konkrétan, hogy mi az ami standard és mi az ami opcionális az autóban. Ha a tesztvezetésnél opcionális biztonsági intézkedéseket ajánlanak vagy opcionális sportüléseket, különböző kerekeket vagy tárcsákat, akkor tudnia kell, hogy az biztosan extra költségekbe fog kerülni.

Olyan utakon teszteljen, amiket ismer

Régen azt tanácsolták, hogy amikor egy új autós CD-lejátszót vásárol, akkor először a kedvenc CD-jét próbálja ki a tesztelés során, mert arról tudja, hogy hogyan szól a jelenlegi lejátszóban. Ugyanez vonatkozik a tesztvezetésre is, ne törekedjen a változatosságra, olyan utakon vezessen, amelyeket nagyon jól ismer, mert így nem fog meglepetésekbe ütközni. Ha több autót is tesztel ugyanazokon az utakon, akkor megtudhatja, hogy a különböző autók hogyan teljesítenek azonos feltételek között. A tesztvezetést nem érdemes elsietni, hiszen, ha meghozta a döntését, akkor több éven át kell majd a választott autóval közlekednie, tehát ne siessen tesztvezetéskor. A tesztvezetés általában fél órás szokott lenni, de ha az eladó beleegyezik, akkor akár egy órán át is vezetheti a kívánt autót, így biztosan megtudhatja, hogy ez-e az az autó, amelyikre vágyik.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata