Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan teszteljünk egy új autót?

Sokan nem törődnek a teszteléssel egy új autó megvásárlásakor, viszont ez mégis egy nagyon fontos lépés lenne, amit soha nem szabadna kihagyni. Ha nem teszteli az autót mielőtt megveszi azt, akkor az később komoly meglepetéseket tartogathat, amelyek általában nem kellemesek. A tesztvezetés lehetőséget ad arra, hogy felmérje, hogy valójában mit is vásárol, és biztosítsa, hogy az adott autó megfelel az igényeinek, és mint legtöbb esetben, ebben az esetben is vannak dolgok, amiket figyelembe kell venni tesztvezetéskor. 

Az autó, amit tesztel, legyen biztosítva

Az első és legfontosabb tesztvezetéskor, hogy mielőtt autóba ül, megbizonyosodjon arról, hogy az autó biztosítva van, hiszen ha nincs biztosítva, akkor bármi történik a tesztvezetés alatt, önt fogják elővenni és önt fogják hibáztatni. Ha az autó, amit venni szeretne nincs biztosítva a tesztvezetéshez, akkor ne is menjen bele a vásárlásba, hiszen akkor nem megbízható az eladó sem. Azt is érdemes előre megkérdezni, hogy a tesztvezetés mit tartalmaz és mit nem. A kereskedőknek van egy olyan rossz szokása, hogy a járműveket extrákkal látják el, hogy a tesztvezetés során plusz pénzt tudjanak levasalni az emberről. Mielőtt elindulna a tesztvezetésre, kérdezzen rá konkrétan, hogy mi az ami standard és mi az ami opcionális az autóban. Ha a tesztvezetésnél opcionális biztonsági intézkedéseket ajánlanak vagy opcionális sportüléseket, különböző kerekeket vagy tárcsákat, akkor tudnia kell, hogy az biztosan extra költségekbe fog kerülni.

Olyan utakon teszteljen, amiket ismer

Régen azt tanácsolták, hogy amikor egy új autós CD-lejátszót vásárol, akkor először a kedvenc CD-jét próbálja ki a tesztelés során, mert arról tudja, hogy hogyan szól a jelenlegi lejátszóban. Ugyanez vonatkozik a tesztvezetésre is, ne törekedjen a változatosságra, olyan utakon vezessen, amelyeket nagyon jól ismer, mert így nem fog meglepetésekbe ütközni. Ha több autót is tesztel ugyanazokon az utakon, akkor megtudhatja, hogy a különböző autók hogyan teljesítenek azonos feltételek között. A tesztvezetést nem érdemes elsietni, hiszen, ha meghozta a döntését, akkor több éven át kell majd a választott autóval közlekednie, tehát ne siessen tesztvezetéskor. A tesztvezetés általában fél órás szokott lenni, de ha az eladó beleegyezik, akkor akár egy órán át is vezetheti a kívánt autót, így biztosan megtudhatja, hogy ez-e az az autó, amelyikre vágyik.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.