Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan tartsa távol a pókokat az autójától?

Senki nem tartja kellemesnek, amikor az a belső tér, amelyben sokat tartózkodik, hirtelen tele lesz bogarakkal. A legtöbb ember nem tudja, hogy ez mitől következik be, és hogyan lehet hatékonyan védekezni ellene, viszont segítségére lehet pár hasznos és jól bevált tanács.

Hogyan előzze meg?

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezni, az, hogy a bogarak akkor szoknak valahova oda előszeretettel, amikor az a hely nem tiszta. Fontos megjegyezni továbbá azt is, hogy a tisztaság itt azt is jelenti, hogy egyetlen morzsa, vagy ételmaradék sem lehet az autóban. Hogyha ezt valaki betartja, akkor azzal máris sokat tett a dologért, és megelőzheti a rovarok által okozott problémák kialakulását. Hogyha még tovább is akar menni az ember, akkor célszerű, ha mindezek mellé beszerez egy rovarirtót is. Mivel ezek a szerek pontosan arra a célra vannak kifejlesztve, hogy távol tartsák a bogarakat, kitűnően funkcionálnak, azonban nem tanácsos túlzásba vinni a használatukat sem, mivel vegyszerekről van szó. Ezek pedig, túlzott mértékben és sok ideig belélegezve kárt okozhatnak az emberi szervezetben is. Éppen ezért, fontos, hogy mindkét oldalról számba vegyük a lehetőségeket és a károkat is, és úgy döntsünk, hogy az jó legyen. Ha mindezek mellett még arra is figyelünk, hogy ne hagyjunk olyan rést sehol, ahol bemászhatnak, akkor szinte garantált, hogy nem lesznek hasonló jellegű problémáink. 

Mit kezdjen akkor, ha már fennáll a probléma?

Azonban arra is van példa, hogy az emberek ezt nem tudják, vagy csak nem intézkednek, és ilyenkor „megszállják” az autójukat a bogarak és a pókok. Ilyenkor már sokkal nehezebb javítani a problémán, viszont egyáltalán nem lehetetlen. Hogyha egy ilyen helyzet fordul elő, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy alaposan kitakarítjuk az autót. Mivel azonban a bogarak már odaszoktak, nem elég, hogyha ennyit teszünk. A másik lehetőség a rovarirtó elszórása. Ez viszont, az előbbiekben is említett okok miatt nem a legjobb megoldás. Létezik egy jól bevált, klasszikusnak mondható taktika az ilyen dolgok elkerülésére. Ez pedig a tisztításhoz is gyakran használt szódabikarbóna. Hogyha pedig ez nincs kéznél, akkor a második megoldás, a sütőpor is be szokott válni. Ezeket elszórva a kritikus helyekre, távol tarthatjuk a bogarakat, főleg akkor, hogyha hangyákról, vagy pókokról van szó. Érdemes kipróbálni ezt a lehetőséget is, mielőtt még vegyszerekkel próbálkoznánk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata