Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan tartsa karban egyszerűen az autóját?

Ha arról beszélünk, hogy valaki gépjármű tulajdonos, akkor egyúttal arról is, hogy ezzel bizonyos felelősségek járnak. Nem mindenki fektet nagy hangsúlyt az olyan dolgokra, mint például az időszakos ellenőriztetés, vagy a megfelelő karbantartás, holott ez képezné mindennek az alapját. Hogyha ezek nem teljesülnek, akkor az autó élettartama nagyon lerövidül és egy csomó gondunk lesz vele.

Legjobb, ha elővigyázatosak vagyunk

Az első, amit megtehetünk ez ügyben, az időszakos rendszeres ellenőrzés. Mindig oda kell figyelni minden apró részletre, mert ha egy valami elkerüli a figyelmünket, az már elég, hogy bajt csináljon. A mai törvények szerint kötelező minden gépjármű rendszeres ellenőriztetése minden évben legalább egyszer. Mivel ezt szakemberek végzik, nem kell attól félnünk, hogy valami elkerüli a figyelmüket. Viszont azért teljesen mégsem bízhatjuk rá magunkat csak erre a dologra, hiszen sosem lehet tudni, hogy épp mikor következik be a baj. Ezért fontos, hogy minden intő jelre hallgassunk, és a felbukkanásuknál azonnal vegyük igénybe egy szakértő segítségét, ha mi nem tudjuk megszerelni. A legfontosabb, hogy ne halogassuk ezeket a dolgokat, mert maguktól úgy sem fognak megoldódni. Ha pedig sokat maradnak úgy, akkor további, súlyosabb meghibásodásokra is számítanunk kell.

Keresse a szakember véleményét

Egy kis tapasztalat után azonban már a gyakorlott sofőr meg tudja mondani, hogy melyik kattogás melyik rész meghibásodására utal. Persze ez nem törvényszerű, de a legjellemzőbb hibákat ily módon nagyon hatékonyan ki lehet szűrni. Viszont ahhoz, hogy valóban meg is oldódjanak, kénytelenek vagyunk egy szerelőhöz fordulni, hacsak mi magunk is nem értünk annyira a kocsikhoz. A legjobb, amit tehetünk a következő: amikor az autót valamiért a szervizbe kell vinni, egyúttal végeztessünk el egy gyors ellenőrzést is. Mivel a szakembereknek ez már rutin, nagyon hamar végezni fognak vele, nekünk meg nem kell plusz köröket tennünk. Ha így cselekszünk, a kötelező időszakos ellenőrzések és ezek az alkalmak együttesen elegek lesznek, hogy kiszűrjék a bajt és általuk elkerülhessük a kellemetlenségeket. Nincs olyan szerelő, aki ne vállalná el szívesen, mivel kevés munkával anyagi juttatásban részesül majd. Ne habozzunk, ha a saját és az autónk biztonságáról van szó. Jobb most egy kis időt és pénzt áldozni rá, mint később sokkal többet. Gondolkozzunk előre és használjuk ki a jó minőségű szolgáltatásokat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata