Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan tartsa karban egyszerűen az autóját?

Ha arról beszélünk, hogy valaki gépjármű tulajdonos, akkor egyúttal arról is, hogy ezzel bizonyos felelősségek járnak. Nem mindenki fektet nagy hangsúlyt az olyan dolgokra, mint például az időszakos ellenőriztetés, vagy a megfelelő karbantartás, holott ez képezné mindennek az alapját. Hogyha ezek nem teljesülnek, akkor az autó élettartama nagyon lerövidül és egy csomó gondunk lesz vele.

Legjobb, ha elővigyázatosak vagyunk

Az első, amit megtehetünk ez ügyben, az időszakos rendszeres ellenőrzés. Mindig oda kell figyelni minden apró részletre, mert ha egy valami elkerüli a figyelmünket, az már elég, hogy bajt csináljon. A mai törvények szerint kötelező minden gépjármű rendszeres ellenőriztetése minden évben legalább egyszer. Mivel ezt szakemberek végzik, nem kell attól félnünk, hogy valami elkerüli a figyelmüket. Viszont azért teljesen mégsem bízhatjuk rá magunkat csak erre a dologra, hiszen sosem lehet tudni, hogy épp mikor következik be a baj. Ezért fontos, hogy minden intő jelre hallgassunk, és a felbukkanásuknál azonnal vegyük igénybe egy szakértő segítségét, ha mi nem tudjuk megszerelni. A legfontosabb, hogy ne halogassuk ezeket a dolgokat, mert maguktól úgy sem fognak megoldódni. Ha pedig sokat maradnak úgy, akkor további, súlyosabb meghibásodásokra is számítanunk kell.

Keresse a szakember véleményét

Egy kis tapasztalat után azonban már a gyakorlott sofőr meg tudja mondani, hogy melyik kattogás melyik rész meghibásodására utal. Persze ez nem törvényszerű, de a legjellemzőbb hibákat ily módon nagyon hatékonyan ki lehet szűrni. Viszont ahhoz, hogy valóban meg is oldódjanak, kénytelenek vagyunk egy szerelőhöz fordulni, hacsak mi magunk is nem értünk annyira a kocsikhoz. A legjobb, amit tehetünk a következő: amikor az autót valamiért a szervizbe kell vinni, egyúttal végeztessünk el egy gyors ellenőrzést is. Mivel a szakembereknek ez már rutin, nagyon hamar végezni fognak vele, nekünk meg nem kell plusz köröket tennünk. Ha így cselekszünk, a kötelező időszakos ellenőrzések és ezek az alkalmak együttesen elegek lesznek, hogy kiszűrjék a bajt és általuk elkerülhessük a kellemetlenségeket. Nincs olyan szerelő, aki ne vállalná el szívesen, mivel kevés munkával anyagi juttatásban részesül majd. Ne habozzunk, ha a saját és az autónk biztonságáról van szó. Jobb most egy kis időt és pénzt áldozni rá, mint később sokkal többet. Gondolkozzunk előre és használjuk ki a jó minőségű szolgáltatásokat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.