fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan tartsa karban egyszerűen az autóját?

Ha arról beszélünk, hogy valaki gépjármű tulajdonos, akkor egyúttal arról is, hogy ezzel bizonyos felelősségek járnak. Nem mindenki fektet nagy hangsúlyt az olyan dolgokra, mint például az időszakos ellenőriztetés, vagy a megfelelő karbantartás, holott ez képezné mindennek az alapját. Hogyha ezek nem teljesülnek, akkor az autó élettartama nagyon lerövidül és egy csomó gondunk lesz vele.

Legjobb, ha elővigyázatosak vagyunk

Az első, amit megtehetünk ez ügyben, az időszakos rendszeres ellenőrzés. Mindig oda kell figyelni minden apró részletre, mert ha egy valami elkerüli a figyelmünket, az már elég, hogy bajt csináljon. A mai törvények szerint kötelező minden gépjármű rendszeres ellenőriztetése minden évben legalább egyszer. Mivel ezt szakemberek végzik, nem kell attól félnünk, hogy valami elkerüli a figyelmüket. Viszont azért teljesen mégsem bízhatjuk rá magunkat csak erre a dologra, hiszen sosem lehet tudni, hogy épp mikor következik be a baj. Ezért fontos, hogy minden intő jelre hallgassunk, és a felbukkanásuknál azonnal vegyük igénybe egy szakértő segítségét, ha mi nem tudjuk megszerelni. A legfontosabb, hogy ne halogassuk ezeket a dolgokat, mert maguktól úgy sem fognak megoldódni. Ha pedig sokat maradnak úgy, akkor további, súlyosabb meghibásodásokra is számítanunk kell.

Keresse a szakember véleményét

Egy kis tapasztalat után azonban már a gyakorlott sofőr meg tudja mondani, hogy melyik kattogás melyik rész meghibásodására utal. Persze ez nem törvényszerű, de a legjellemzőbb hibákat ily módon nagyon hatékonyan ki lehet szűrni. Viszont ahhoz, hogy valóban meg is oldódjanak, kénytelenek vagyunk egy szerelőhöz fordulni, hacsak mi magunk is nem értünk annyira a kocsikhoz. A legjobb, amit tehetünk a következő: amikor az autót valamiért a szervizbe kell vinni, egyúttal végeztessünk el egy gyors ellenőrzést is. Mivel a szakembereknek ez már rutin, nagyon hamar végezni fognak vele, nekünk meg nem kell plusz köröket tennünk. Ha így cselekszünk, a kötelező időszakos ellenőrzések és ezek az alkalmak együttesen elegek lesznek, hogy kiszűrjék a bajt és általuk elkerülhessük a kellemetlenségeket. Nincs olyan szerelő, aki ne vállalná el szívesen, mivel kevés munkával anyagi juttatásban részesül majd. Ne habozzunk, ha a saját és az autónk biztonságáról van szó. Jobb most egy kis időt és pénzt áldozni rá, mint később sokkal többet. Gondolkozzunk előre és használjuk ki a jó minőségű szolgáltatásokat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata