Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan tartsa autóját tökéletes állapotban?

Sajnos szinte semmilyen mód nincs arra, hogy előre lássa mikor fog lerobbanni az autó, vagy mikor kap defektet, viszont van néhány dolog, amit megtehet annak érdekében, hogy az autó mindig jó állapotban legyen. Bizonyosodjon meg például arról, hogy rendszeresen megnézte-e a fényszórókat, a lámpákat, a visszapillantó tükröket, valamint hogy égnek-e még a fényszórókban az égők, mert ha nem, akkor azokat is azonnal cserélni kell.

A kerekek ellenőrzése

Mindig ellenőrizze a kerekeket és tartsa azokat tökéletes állapotban, és ezzel javítani fogja az üzemanyag kibocsátást, illetve a teljesítményt is. Győződjön meg arról is, hogy a kerekeken nincsen egyenetlen kopás vagy az oldalfalon valamilyen vágás, és a gumiabroncsok nyomását is érdemes rendszeresen ellenőrizni. A legtöbb ember tudja, hogy hogyan kell használni a támasztó állványokat, és hogy hogyan kell meglazítani a kerékagyat, viszont a kerekek cseréje veszélyes lehet, főleg akkor, ha lerobbant az út szélén. A lényeg, hogy mindig ellenőrizze, hogy pótkerék, illetve a kerékcseréhez szükséges szerszámok jó állapotban vannak-e. A kerékcserét akár otthon is gyakorolhatja egy sima felületen egy olyan ember segítségével, aki már jártas ez ügyben, és aki cserélt már életében kereket.

Járjon szervizbe és figyeljen oda a folyadékokra

Rengetegen vannak, akik régebbi autókkal közlekednek, és saját maguk végzik el az olajcserét vagy a fényszórók tisztítását, de azok az emberek, akik új, vagy szinte új autókkal rendelkeznek, néha igenis el kell menjenek egy autószervizbe, hogy egy szakértő is szemügyre vehesse a járművet. Az, hogy egy szakértő is figyeli az autót nemcsak akkor jön jól, amikor el akarja adni az autót, de így biztos lehet benne, hogy kedvenc járművé tapasztalt és megbízható kezekben van. Ha rendszeresen szervizbe jár, akkor ez azt jelenti, hogy a legapróbb problémákra is felhívják majd a figyelmét, még mielőtt azokból az apró problémákból komoly problémák lennének. Amikor viszont az autó folyadékairól van szó, ne várja meg a hónapos szervizelést, hanem rendszeresebben ellenőrizze azokat, mert a folyadékok a legfontosabbak az autóban. A motorháztető alá tehát gyakrabban érdemes benézni, és szükség szerint feltölteni a fékfolyadékot, a motorolajat, a szervókormány folyadékot, valamint a hűtőfolyadékot is. Ezek többsége tiszta műanyag palackokban található, amelyek fényes fedéllel rendelkeznek és látszik, hogy a folyadék szintjük magas-e vagy alacsony.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata