Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan lehet javítani az autó elektromos részeit

Mindenki számára egyértelmű, hogy az elektromossággal foglalkozni veszélyes. Soha nem szabad olyan kábelek és drótok közelébe kerülni amelyek nem biztonságosak, csak akkor, ha le van kapcsolva az áram, és még így sem szabad nedves kézzel hozzájuk nyúlni. De vajon mi van az autó elektromos részeivel? Ezek a létfontosságú részek több módon is bele vannak építve az autóba és ezek különböző feladatokat végeznek el.

Az autó egyik belső elektromos része: az akkumulátor

Ha valami baj van a rádióval, akkor nehéz megérteni, hogy mi is romlott el, de hogy is lehet ezt ellenőrizni? Ha a fényszórók égtek ki akkor nyilván az égőket kell kicserélni, de mit csinál akkor, ha az akkumulátorral van baj? Az autó akkumulátora az autó több részét is ellátja árammal, ilyen például a fényszóró, a rádió, és az ablaktörlő is amelyeknek működését időnként ellenőrizni kell. Mint ahogy a legtöbb akkumulátor is, az autó akkumulátora hatalmas erőt használ ahhoz, hogy feltöltse ezeket a részeket, ezért evidens, hogy a „folyadék” egy idő után kifogy. Hogy ez ne történjen meg és hogy újratöltődjön az akkumulátor van még egy alkatrész az autóban, amit generátornak neveznek, ez menet közben is képes feltölteni az akkumulátort. Ha az autó akkumulátora elkezd küzdeni amikor elindítja az autót, akkor valami meghibásodással áll szemben. A diagnosztikai eszközük segítenek abban, hogy megtalálja a hibát, és ha megtalálta, akkor csak annyi dolga van, hogy kicseréli az akkumulátort amit minden alkatrész üzletben lehet kapni.

A fényszórók cseréje

Amikor az autón nem működik az egyik fényszóró akkor bizonyára megjelenik egy fényjelzés a kijelzőjén, és ezek általában kettesével égnek ki, viszont ha csak az egyik ég kevésbé fényesen mint a másik, akkor az megnehezíti a dolgokat, bár ilyenkor is érdemes mindkét fényszóróban kicserélni az égőt, biztos mai biztos. Ahhoz, hogy biztonságosan kicserélje az égőket mindenképpen kapcsolja ki a motort, és engedje meg az autónak, hogy kihűljön, és hogy kihűljenek az égők is. Ezek után távolítsa el a fényszórók fedeleit, vagy ha biztosra szeretne menni, akkor emelje fel a motorháztetőt és távolítsa el a belső burkolatot. Ezáltal a szeme elé tárul majd a fényszórók háza és megtalálhatja az autó izzóit és azok alkatrészeit is. Már csak annyit kell tennie, hogy kicseréli az égőket, majd lecsukja a motorháztetőt és újra biztonságosan elindulhat autójával.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata