Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

E-mail üzenet írása

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan lehet javítani az autó elektromos részeit

Mindenki számára egyértelmű, hogy az elektromossággal foglalkozni veszélyes. Soha nem szabad olyan kábelek és drótok közelébe kerülni amelyek nem biztonságosak, csak akkor, ha le van kapcsolva az áram, és még így sem szabad nedves kézzel hozzájuk nyúlni. De vajon mi van az autó elektromos részeivel? Ezek a létfontosságú részek több módon is bele vannak építve az autóba és ezek különböző feladatokat végeznek el.

Az autó egyik belső elektromos része: az akkumulátor

Ha valami baj van a rádióval, akkor nehéz megérteni, hogy mi is romlott el, de hogy is lehet ezt ellenőrizni? Ha a fényszórók égtek ki akkor nyilván az égőket kell kicserélni, de mit csinál akkor, ha az akkumulátorral van baj? Az autó akkumulátora az autó több részét is ellátja árammal, ilyen például a fényszóró, a rádió, és az ablaktörlő is amelyeknek működését időnként ellenőrizni kell. Mint ahogy a legtöbb akkumulátor is, az autó akkumulátora hatalmas erőt használ ahhoz, hogy feltöltse ezeket a részeket, ezért evidens, hogy a „folyadék” egy idő után kifogy. Hogy ez ne történjen meg és hogy újratöltődjön az akkumulátor van még egy alkatrész az autóban, amit generátornak neveznek, ez menet közben is képes feltölteni az akkumulátort. Ha az autó akkumulátora elkezd küzdeni amikor elindítja az autót, akkor valami meghibásodással áll szemben. A diagnosztikai eszközük segítenek abban, hogy megtalálja a hibát, és ha megtalálta, akkor csak annyi dolga van, hogy kicseréli az akkumulátort amit minden alkatrész üzletben lehet kapni.

A fényszórók cseréje

Amikor az autón nem működik az egyik fényszóró akkor bizonyára megjelenik egy fényjelzés a kijelzőjén, és ezek általában kettesével égnek ki, viszont ha csak az egyik ég kevésbé fényesen mint a másik, akkor az megnehezíti a dolgokat, bár ilyenkor is érdemes mindkét fényszóróban kicserélni az égőt, biztos mai biztos. Ahhoz, hogy biztonságosan kicserélje az égőket mindenképpen kapcsolja ki a motort, és engedje meg az autónak, hogy kihűljön, és hogy kihűljenek az égők is. Ezek után távolítsa el a fényszórók fedeleit, vagy ha biztosra szeretne menni, akkor emelje fel a motorháztetőt és távolítsa el a belső burkolatot. Ezáltal a szeme elé tárul majd a fényszórók háza és megtalálhatja az autó izzóit és azok alkatrészeit is. Már csak annyit kell tennie, hogy kicseréli az égőket, majd lecsukja a motorháztetőt és újra biztonságosan elindulhat autójával.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat