fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan lehet egy gumiabroncs 10 évig szolgálatban?

Közismert tény, hogy az autógumi nem csak felszerelve, de a raktárban is elhasználódik, már a felszerelése és az első megtett kilométer előtt annyit veszíthet eredeti tulajdonságaiból, olyan mértékben fáradhat meg, hogy akár felhasználásra alkalmatlanná is válhat.

Hogyan bírhat ki egy gumiabroncs tíz évet?

Felmerül a kérdés, hogy – a raktárban is elöregedő gumiabroncsra való tekintettel – miként lehet a felhasználás időtartamát 10 évre kitolni. A válasz nem olyan bonyolult, mert az évtizednyi élettartalomhoz csak néhány feltételt kell biztosítani. Az egyik, hogy a 10 évből a gumiabroncs 6 évet raktárban álljon és csak 4 évet legyen autóra szerelve. Az sem mindegy, hogy milyenek a raktározás körülményei: a hőmérséklet, a páratartalom és éri-e a gumit ibolyán túli sugárzás, vagy érintkezik-e vegyi anyagokkal. Ideális tárolási körülmények között a gyártástól számított 10 éven át lehet a gumit használni, a 6 éves raktározási időt betartva. Szegedi gumiszervizünkben a gumiabroncsok tárolása gumicserével egyszerű és gazdaságos megoldás hosszútávon, ha nincs hol tárolnia szakszerűen abroncsait.

A 6-4-es képlet megvalósulásába még más is beleszól

Az élet azonban – mint általában – soha nem optimális körülmények között zajlik. Tegyük fel, hogy sikerült a tárolást ideálissá tenni és a tízből már 6 év meg is van. Csakhogy a maradék 4 év aktív használati idő számos olyan apró körülménytől függ, mint például: az autós vezetési stílusa, az adott ország útviszonyai, időjárási körülményei, és a kocsi technikai paraméterei. Arról nem is beszélve, hogy az sem közömbös, hány kilométert hajtanak egy gumival. Ezek után sem lehet azonban azt mondani, hogy a 10 éves élettartam egy gumiabroncsnál utópia, de azt sem, hogy ez a gyártmány minőségétől függne, és a 6 év raktározás után garantálni lehet a 4 éves felhasználási időt, de kizárni sem lehet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata