Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan készüljünk fel gumiabroncsainkkal az őszi feltételekre?

Minden vezető tisztában van azzal, hogy a gumiabroncsok autónk egyik legfontosabb alkotó részei. Néhány dolgot egyszerűen ellenőrizhetünk a biztonságos vezetés érdekében. Ősszel változik a természet, változnak a környezeti hatások! Az egyre gyakoribb őszi esőzések, a lehulló falevelek és a reggeli felfagyások nehezítik az autó úton tartását.  A sűrűsödő ködös napok és a széllel sodródó levelek rontják a látásviszonyt. Meghosszabbodnak az éjszakák, így sokkal nagyobb szükségünk van a fényszórók megfelelő működésére, hiányzó tartalék izzók, biztosítékok pótlására. A látási viszonyok romlásával csökken a reakcióidő. Elöregedett lengéscsillapítókkal, gumiabroncsokkal, vagy elkopott fékalkatrészekkel jelentősen nő a féktávolság, csökken a jármű irányíthatósága. Az őszi autós időszakra való felkészüléshez ajánlott átvizsgálni az autó fékrendszerét, lengéscsillapítóit és felfüggesztéseit egy autószervizben.

Ellenőrizzük a gumiabroncsokat az őszi feltételekhez

Mérjük meg a gumi nyomását, állítsuk be a gyártói előírásoknak megfelelően. Ez megtalálható a vezető felőli ajtón és az autó műszaki könyvében is.  Az eltérő nyomás rontja a tapadást az úton és könnyen elveszíthetjük járművünk felett az uralmat. Ellenőrizzük az abroncsok futófelületének, mintázatának magasságát. Személygépjárműveknél 1,6 mm lehet a minimális magasság, de autószervizek többsége a 3mm ajánlja a biztonságos vezetéshez. Minél magasabb, annál jobb a tapadása. Ez ősszel igen fontos a szinte állandóan nedves, falevelekkel megszórt utakon. Vizsgáljuk meg, hogy egyenletes-e a kopás a futófelületen, repedés vagy egyéb sérülés található-e rajta. Ellenőrizzük, fúródott-e bele a gumiba üveg, szőg, csavar. Ha mindent rendben találunk, akkor már csak a gumicsere idejét kell megvárnunk. Gumiszerviz szolgáltatásaink mellett Szegeden széles kínálatból válogathat új gumiabroncsokból üzletünkben, ha gumicserére kerül sor.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata