Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan javult a nagy kategóriájú autók üzemanyag fogyasztása?

Nem titok, hogy az amerikaiak szeretik a nagy kategóriájú autókat, és ez a szeretet valószínűleg sosem fog halványulni. Ennek a szerelmi sztorinak viszont megvoltak a szép és kevésbé szép pillanatai is, ezt pedig leginkább az igazodó üzemanyag árak befolyásolták. De amint az olajárak nagyot zuhantak, a teherautó-eladások azonnal felmentek. Az autógyártók persze tisztában vannak azzal, hogy az üzemanyag árak nem maradnak örökké alacsonyak, és amint újra növekszenek majd az árak, az eladások csökkenni fognak.

A turbófeltöltő

A teherautók esetében a leghatékonyabb intézkedés a turbófeltöltős motorok hozzáadása volt. A turbófeltöltőket eredetileg sportkocsikban és luxusautókban alkalmazták, manapság viszont már a legtöbb kisteherautóban és terepjáróban is megtalálhatóak ezek a turbómotorok. A legjelentősebb példa a Ford EcoBoost motorja, és amikor bemutatták ezt az autót, minden társát túlszárnyalta a turbófeltöltő miatt. A turbófeltöltők a motorból származó hulladék-kipufogógáz kombinációt használják ahhoz, hogy további levegőt juttassanak a motor égéskamrájába, segítve ezzel azt, hogy több üzemanyag égjen el. Ez azt jelenti, hogy a turbófeltöltők lehetővé teszik az autógyártók számára, hogy olyan motort tervezzenek, ami több energiát ad mint a hagyományos motorok, viszont ehhez nem növelik a motor méretét.

Start-stop rendszerek

Egy másik remek technológia, ami lehetővé teszi az emberek számára hogy nagyobb teherautókat vásároljanak anélkül, hogy egy vagyonba kerülnének az a start-stop rendszer. Amikor a gyártók először bemutatták a technológiát elsősorban a hibridekhez használták. Manapság ez már egy közös pont a belső égésű motorok, illetve a tehergépjárművek között. A start-stop rendszerek az üzemanyagot takarítják meg, ha automatikusan leállítjuk a motort, akkor teljesen leállnak, például a piros lámpánál. Ez a rendszer leállítja a motort akkor, amikor a gépkocsivezető leveszi a lábát a gázpedálról és teljesen benyomják a féket, és ez a rendszer lehetővé teszi azt is, hogy újrainduljon amikor a gépkocsivezető leveszi a lábát a fékről és benyomja a gázpedált. A Ram 1500 például ezzel a technológiával készült. Egyes becslések azt mutatják, hogy a start-stop rendszerek három-öt százalékkal is növelhetik az üzemanyag-megtakarítást. A start-stop rendszerek, illetve a turbófeltöltő tehát elérte, hogy az emberek megengedhessék maguknak a teherautókat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.