Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan javítsuk az autó festésén keletkezett hibákat?

Bármennyire is vigyázunk az autónkra, az apró kőfelverődések, a kisebb karcolások nyomai szép lassan meg fognak jelenni a karosszéria fényezésén. A javításhoz viszont általában mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha szakember segítségét kérjük. Van azonban más megoldás, ha gyorsan reagálunk.

Ne hagyjuk figyelmen kívül!

Hacsak nincs elzárva egy fűtött garázsban az autónk, akkor számíthatunk rá, hogy az időjárás viszontagságai, a kocsira menet közben felrepülő apró kavicsok kisebb-nagyobb kárt tesznek a fényezésben. A belvárosban hagyott járműveknél a fákról leeső ágak is karcolásokat ejthetnek a karosszérián, de a rászáradt madárürülék is lemarhatja a festéket. Ha nem vesszük figyelembe ezeket a sérüléseket, akkor azt kockáztatjuk, hogy idővel nagyobbá válhatnak, lepereghet a festék a sérülés mellett. A védőréteg hiányában ezzel egyidejűleg szép lassan elkezdheti marni a rozsda a fém alkatrészeket, ami végül a karosszéria elemeinek cseréjével lesz csak orvosolható, és akár több tíz- vagy százezer forintos kiadással. Ha azonban szánunk rá egy kis időt, akkor ennek az összegnek a töredékéért otthon is eltüntethetjük a sérüléseket, mielőtt azok nagyobbá, számunkra kezelhetetlenné válnának. Persze nem mindegy, hogy mekkora sérülésről, hibáról beszélünk. A karosszéria fényezése több rétegből áll: a külső színtelen lakkréteg hivatott megvédeni az autót a külső hatásoktól, az alatt a járműnek színt adó festékréteg található, amelyet az alapozóra visznek fel a szakemberek, így könnyebben, egyenletesebben fényezhetőek a karosszéria elemei. A lakkrétegben keletkező karcolások a legtöbb esetben polírozással eltüntethetőek, a festékréteg javítása azonban ennél valamivel nehezebb feladat.

Eszközök a javításra

Ha nem csak a lakkréteg sérült, hanem a festékréteg is, akkor sem kell azonnal a szakemberekhez rohannunk, van néhány trükk, néhány segédeszköz, aminek a segítségével megpróbálhatjuk kijavítani a sérüléseket. Ha egészen apró a karcolás, akkor a legkönnyebben a fényezés javító toll használata nyújthat segítséget, amely a megfelelő színben beszerezve, egy mozdulattal eltüntetheti a sérülést. Ha ennél kicsit nagyobb, ugyanakkor nem nagyobb, mint egy százforintos, akkor a fényezés javító stift beszerzése javasolt, amelyet a kocsink színkódjával megegyező színben készítenek el a számunkra az ezzel foglalkozó autós boltokban. Ha ez sem tünteti el szépen a hibát, mert túl nagy a sérülés, akkor a szintén színkód alapján beszerezhető spray lehet a megoldás. Ezt határozott mozdulatokkal, huszonöt-harminc centiméteres távolságból fújhatjuk a kezelni kívánt felületre. Ha túl lassan csináljuk, túl közel, vagy nem elég egyenletesen, akkor megfolyhat a festék, ha pedig ennél nagyobb távolságról próbálkozunk, akkor nem fed rendesen. Természetesen, mielőtt nekilátunk a használatának, alaposan tisztítsuk le a kezelni kívánt felületet, szabadítsuk meg minden kosztól, portól, zsírtól vagy olajtól, és alaposan töröljük szárazra. Ha ezt nem tesszük meg, akkor ne csodálkozzunk, hogy nem tapad meg a festék. Persze a művelet elvégzéséhez is válasszunk egy tiszta, száraz helyet, ne számítsunk sok jóra, ha a szél miatt por kerül a frissen felvitt festékbe. Ha végeztünk a javítási munkálatokkal, akkor hagyjuk száradni a kezelt felületet. Ez látszólag egy-két nap alatt megvan, azonban pár hétig ne mossuk le a kocsit nagy nyomású mosóban, ugyanis azzal könnyen kimoshatjuk a frissen felvitt festéket, és kezdhetjük elölről a javítást.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata