Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan gondozzuk az autónk légkondicionálóját?

Az autó légkondicionálóját azért is érdemes megfelelő módon kezelni és rendszeresen szervizelni, mert ezzel csökkentjük a meghibásodás esélyét, de azért is, mert így védjük az egészségünket is. A légkondicionáló elvében úgy működik, mint egy háztartási hűtőgép és minden arra jellemző részegységet megtalálunk benne. Az autóban is ezek szoktak elromlani.

A légkondi működése és meghibásodása

A lényegesen nagyobb igénybevétel miatt az autó klimatizációjában még különféle dugulások és akár gombásodás is előfordulhat, ami – főleg az allergiásoknál – nagyon kellemetlen tünetek forrása lehet. Továbbá a fertőzött légkondicionáló még kellemetlen szagot is pumpál az utastérbe. Az eldugult és gombás berendezés leterheli a szivattyút, eldugítja a szűrőket, tönkre teheti a klímaberendezést. Szegedi autószervizünkben töltse fel autója klímáját, s most akciósan, féláron adjuk mellé az ózonozást.

Autószerviz vagy házi karbantartás?

Az egyik leggyakoribb probléma a légkondicionáló csővezetékeinek meghibásodása, a gáz szivárgása. Ezzel ajánlatos felkeresni az autószervizet, mint ahogy akkor is, ha a szivattyúnk mondja fel a szolgálatot. Amit viszont az autós is elvégezhet egyedül és évente legalább egyszer, vagy 15 ezer kilométerenként, az a gombátlanítás és az utastéri szűrő cseréje. Ez utóbbira a kellemetlen szag, vagy a szélvédő párásodása hívja fel a figyelmet. Három-négy évenként érdemes kicserélni a berendezésben használt nedvességet megkötő anyagot is. Természetesen a szükséges átvizsgálásra és karbantartásra a kora tavaszi és a késő őszi időpont a legalkalmasabb.