Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan függ össze a szelepszár szimering az olajfogyasztással?

Szelepszár szimering az autóban

Hol helyezkednek el a szelepszár szimeringek? Mi a feladatuk? Milyen jelek utalnak a meghibásodásukra? Hogyan függ össze a szelepszár szimering az olajfogyasztással? Muszáj a hengerfejet is leszedni a csere során? Az alábbiakban megválaszoljuk az említett alkatrésszel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Megakadályozza, hogy a szelepfedélben lévő motorolaj bekerüljön a motorba

A szelepek szabályozzák a hengerben az égéshez szükséges anyag, valamint a levegő keverékét. Ennek érdekében hüvelyekkel és vezetőkkel látják el ezeket az alkatrészeket. A nagy szilárdságú gumiból készült szelepszár szimeringek ezeknek a szelepeknek a tetején helyezkednek el egy kisebb gallér belsejében. Mi a szelepszár szimeringek feladata? Kiegészítő alkatrészként megakadályozzák, hogy a szelepfedélben lévő motorolaj bekerüljön a motorba. Mi történik akkor, ha a szelepszár szimering meghibásodik? A tönkrement szelepszár szimeringek túlzott olajfogyasztást eredményezhetnek, mivel az olaj az üzemanyaggal együtt elég. Az olajveszteség a nívópálcán észlelhető. Az olajveszteség akkor is megtörténik, ha egyébként a motor normál, jó tömörítéssel, gyűrűkkel és szelepvezetőkkel van ellátva. Jó néhány jel utalhat a szelepszár szimering meghibásodására. Például a már említett, túlzott olajfogyasztás, a csökkenő teljesítmény, a túlzott füst és a kipufogóoldal kormosodása. Mindemellett a szelepszár szimering meghibásodását jelezheti az is, ha a kék-fehér kipufogógáz-kibocsátás hosszabb ideig tart az indítás és a gyorsulás során. Akkor is a problémára utal ez a jelenség, ha megszűnik a motor hosszabb időn át tartó járatása során.

A szelepszár szimering cseréje során érdemes a hengerfejet is leszedni

A meghibásodott szelepszár szimering a motorra is káros hatással van, szóval időben el kell végezni a cseréjét. Az alkatrész cseréje számos olyan részfeladattal jár, melyeket biztonságosan csak szervizekben tudnak elvégezni, szóval minden esetben érdemes felkeresni egy szakembert. A csere során erősen ajánlott a hengerfejet is leszedni, hiszen a szelepszár szimeringekkel együtt használódnak el a hengerfejtömítések is. Természetesen ez növeli a munkadíjat, azonban hosszú távon megspórolható egy újabb meghibásodás. A szelepzár szimering kényes elem, ráadásul speciális szerszámok szükségesek a cseréjéhez, például szelepszár szimering fogó. Szóval nem érdemes házilag próbálkozni a szelepszár szimering cseréjével, hiszen a hibásan elvégzett csere jelentős költségekkel járó károkat okozhat az autóban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson