Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan cseréljünk olajat az autóban?

A motorolaj lecserélése viszonylag egyszerű feladat. Bárki otthon is, házilag el tudja végezni, de azért érdemes néhány dolgot tudni. Mikor és mire cseréljünk? Az autógyártók általában 20 és 30 ezer kilométer között adják meg az olajcsere időpontját. Autószerviz tapasztalatok alapján jobb gyakrabban cserélni, mivel az autók többsége nagyrészt a városi közlekedésben edződik, vagyis az optimálisnál rosszabb körülmények között. Ajánlott tehát 10-15 ezer kilométerenként és egy évben legalább egyszer. Természetesen a gyártó által a használati utasításban megadott paraméterű olajat kell használni, amin azonban lehet eltérő márkájú is. Fontos tudni, hogy hány liter olajra van szükségünk.

A motorolaj leeresztése

Az autó alján található leeresztő csavar meglazítása előtt gondoskodjunk 10 liternél nagyobb edényről. Hasznos egy tölcsér, mert amit a csavar alá teszünk, hogy az ne essen az olajba. Használjunk gumikesztyűt és figyeljünk, mert az olaj oldalra is spriccelhet. Az autó lehetőleg vízszintesen álljon az emelőn, az akna fölött és a motor legyen még egy kicsit meleg. A teljesen meglazított csavart gyors mozdulattal vegyük ki. Minden olajcserénél cseréjünk olajszűrőt és annak tömítését, ahogy érdemes az olajleeresztő csavar alátétjét is kicserélni.

Friss olaj beöntése

A friss olajat felülről öntjük be. Először csak a 3/4 részét. Aztán a többit. Bekapcsoljuk a motort és alacsony fordulatszámon járatjuk kis ideig. Az olajpálcán az olaj színt jelének a max. és a min. között kell lenni. Ha pont a felénél van, akkor töltsünk még rá vagy két decit. A max. és a min. között általában egy liter a különbség. Ne lepődjünk meg, ha a motor járatása után egy negyed órával azt tapasztaljuk, hogy esett az olajszint. Ez természetes. Az olaj egy része a szűrőben és a kenőrendszerben marad. A használt olajat le kell adni, tilos a csatornába vagy a földre kiönteni. Ha nincs a fenti műveletekhez alkalmas helye, vagy ideje, akkor várja a Kovács autószerviz Szegeden, ahol mindig minőségi olajat és olajszűrőt használunk olajcsere alkalmával.

Így kell csinálni:

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata