Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan állítsd helyre elhasznált autód küllemét?

Akinek autója van, biztosan szereti, ha az rendezett és tiszta. Egy idő után azonban ez nem olyan egyértelmű, mint például a teljesen újak esetében. A használt gépjárművek ugyanis egy idő után megkopnak, régies küllemük lesz, akármennyire is vigyáz rájuk az ember. Azonban vannak olyan módszerek, amelyekkel fel lehet javítani, a régiből újszerűt varázsolni.

Hatékony módszerek

Ezek a módszerek nem is annyira bonyolultak, mint gondolnánk. Persze azért nem olyan egyszerűek, mint például egy konyha kitakarítása, de kicsit sem bonyolult módszerekkel hamar elérhető az eredmény. Mindössze csak egy tervre van szükség, ami alapján haladhatunk. Legelőször azt kell eldönteni, hogy kívülről befele, vagy belülről kifele szeretnénk haladni. Az utóbbi sokkal kézenfekvőbb és tanácsosabb megoldás, mert ha először belül tisztítjuk és újítjuk fel a részeket, akkor a külső munkálatok nem fognak bezavarni. Viszont abban az esetben, ha kívül kezdenénk a felújítást, akkor a belső részek takarításánál összepiszkolnánk a külsőt is. Ha ez megvan, akkor már csak tervbe kell venni, hogy melyik részekre fektetünk nagyobb hangsúlyt, és melyek maradnak változatlanul. Természetes, hogy mindegyiket nem újíthatjuk fel, de a legfeltűnőbbeket igen, mégpedig nem is olyan bonyolult módszerekkel. Az egyetlen hátrány, hogy egy kicsit több pénzt bele kell fektetni, viszont az eredmény megéri: a régi, használt, kopott autónk helyett egy újszerű szép kocsit kaphatunk.

Lépésről-lépésre

Az első, amit meg kell csinálnunk, az az ülések kárpitja. Ez kétféleképpen történhet: vagy felújítjuk teljesen (tehát lecseréljük a régit), vagy befújjuk egy direkt erre alkalmas tisztítószerrel. Hogy melyiket választjuk, teljes mértékben az anyagtól függ. Az újabb autókba olyan fajtát raknak, amelyek simán felújíthatók csak az erre kifejlesztett szer segítségével is, a régiekbe viszont olyanokat, amelyek hamar kikopnak, ezért szükség van az újrakárpitozásra. Ha ez megvan, és a műszerfalat is tökéletesen megtisztítottuk, akkor jöhetnek az ablakok és a tükrök. Nagyon fontos, hogy ezek is szépek legyenek, és nem csak az esztétika, hanem a biztonság szempontjából is. Végül pedig jöhet a külső karcolások eltakarása. Ez egy nagyon fontos manőver, mert megakadályozza a rozsdásodást és a festék lepattogását is. Legvégül pedig jöhet a wax felhelyezése és a takarítás. Ha ezekkel megvagyunk, azt jelenti, hogy teljesen megújult az autónk külleme.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.