Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan állítsd helyre elhasznált autód küllemét?

Akinek autója van, biztosan szereti, ha az rendezett és tiszta. Egy idő után azonban ez nem olyan egyértelmű, mint például a teljesen újak esetében. A használt gépjárművek ugyanis egy idő után megkopnak, régies küllemük lesz, akármennyire is vigyáz rájuk az ember. Azonban vannak olyan módszerek, amelyekkel fel lehet javítani, a régiből újszerűt varázsolni.

Hatékony módszerek

Ezek a módszerek nem is annyira bonyolultak, mint gondolnánk. Persze azért nem olyan egyszerűek, mint például egy konyha kitakarítása, de kicsit sem bonyolult módszerekkel hamar elérhető az eredmény. Mindössze csak egy tervre van szükség, ami alapján haladhatunk. Legelőször azt kell eldönteni, hogy kívülről befele, vagy belülről kifele szeretnénk haladni. Az utóbbi sokkal kézenfekvőbb és tanácsosabb megoldás, mert ha először belül tisztítjuk és újítjuk fel a részeket, akkor a külső munkálatok nem fognak bezavarni. Viszont abban az esetben, ha kívül kezdenénk a felújítást, akkor a belső részek takarításánál összepiszkolnánk a külsőt is. Ha ez megvan, akkor már csak tervbe kell venni, hogy melyik részekre fektetünk nagyobb hangsúlyt, és melyek maradnak változatlanul. Természetes, hogy mindegyiket nem újíthatjuk fel, de a legfeltűnőbbeket igen, mégpedig nem is olyan bonyolult módszerekkel. Az egyetlen hátrány, hogy egy kicsit több pénzt bele kell fektetni, viszont az eredmény megéri: a régi, használt, kopott autónk helyett egy újszerű szép kocsit kaphatunk.

Lépésről-lépésre

Az első, amit meg kell csinálnunk, az az ülések kárpitja. Ez kétféleképpen történhet: vagy felújítjuk teljesen (tehát lecseréljük a régit), vagy befújjuk egy direkt erre alkalmas tisztítószerrel. Hogy melyiket választjuk, teljes mértékben az anyagtól függ. Az újabb autókba olyan fajtát raknak, amelyek simán felújíthatók csak az erre kifejlesztett szer segítségével is, a régiekbe viszont olyanokat, amelyek hamar kikopnak, ezért szükség van az újrakárpitozásra. Ha ez megvan, és a műszerfalat is tökéletesen megtisztítottuk, akkor jöhetnek az ablakok és a tükrök. Nagyon fontos, hogy ezek is szépek legyenek, és nem csak az esztétika, hanem a biztonság szempontjából is. Végül pedig jöhet a külső karcolások eltakarása. Ez egy nagyon fontos manőver, mert megakadályozza a rozsdásodást és a festék lepattogását is. Legvégül pedig jöhet a wax felhelyezése és a takarítás. Ha ezekkel megvagyunk, azt jelenti, hogy teljesen megújult az autónk külleme.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata