Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogy helyezzük fel a tetőcsomagtartót az autóra?

Nem férnek el a csomagok az autóban? Vegyen vagy béreljen tetőcsomagtartót, ez megoldja a gondjait. Segítünk a felhelyezésben.

Mivel jár egy tetőbox?

Természetesen közel sem mindegy, milyen tetőcsomagtartót vásárolunk: a különböző termékek között minőségi és biztonsági különbségek lehetnek. Köztudott, de nem árt átismételni: egy box felszerelésével nő az autónk légellenállása, ezzel együtt emelkedik az üzemanyag-fogyasztás és a menetzaj. Nehezebben lesz kormányozható a jármű, azaz nem árt óvatosabban nyomni a gázpedált, különösen, ha először használjuk ezt a megoldást. Fontos, hogy kövessük a tetőbox használati utasításában leírtakat, ne próbáljuk saját ötletből rögzíteni azt. Ez rengeteget segíthet a problémamentes használatban. Szintén lényeges, hogy vásárlás vagy bérlés előtt ellenőrizzük a méreteket, attól függően, hogy mit is szeretnénk pakolni bele.

Hogyan rögzítsük a tetőcsomagtartót az autón?

Többféle rögzítési technika létezik, a leggyakoribb a gyorsszorítós, a csavaros és a kengyeles. Előbbinél vagy egy karomszerű megoldással, vagy egy, a boxhoz mellékelt rögzítéssel kell a keresztrúdra ráerősíteni a csomagtartót. Ügyeljünk a rögzítések kellő megszorítására, hogy ne csúszkáljon vezetés közben. A csavaros megoldásnál értelemszerűen csavarokkal oldjuk meg a problémát: ez kicsit időigényesebb, de stabilabb is. Ezek mellett létezik még egy kengyeles verzió, amelynek csak az egyik oldalán található csavar, ezt kell megfeszíteni a tapadáshoz. A boxot alaphelyzetben érdemes középre felszerelni, így befolyásoljuk legkevésbé az autó terhelését. Ügyeljünk arra is, hogy a vége ne lógjon le a kocsi mögé, illetve ne tegyen kárt a csomagtartóban, amikor felnyitjuk azt. Ha két boxot teszünk fel, mindkettő a menetirány szerint legyen elhelyezve, még akkor is, ha ugyanarra az oldalra nyílnak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!