Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

„Hétköznapi” elektromos autók, amikkel akár egy hosszabb, autópályás távra is megindulhatunk egyetlen töltéssel

Fehér Renault Zoe

Az autógyártók keményen ügyködnek az elektromos autók hatótávolságának növelésén, ami nem is csoda, hiszen sokan jelenleg pont a kicsi hatótávolság és a gyakori töltésekre visszavezethető állandó frusztráltság miatt idegenkednek tőlük. Persze a technológiához társított pozitív környezeti és egyéb hatásoknak köszönhetően az innovációs folyomány kétirányú, hiszen az akkumulátorok kapacitásának folyamatos fejlődését egyértelműen a villanyverdák iránti erősödő kereslet motiválja. Az energiasűrűség gyarapodásának köszönhetően pedig az e-mobilitás hatótávolsága, vagyis az egy töltéssel megtehető kilométerek száma is egyre növekszik. Pillantsunk rá két hétköznapi emberek számára is elérhető e-járgányra, amik akár autópályás távra is megindulhatnak egyetlen töltéssel!

Renault Zoe

  • Hatótáv (WLTP): 395 km
  • Ár: 10.559.000 Ft

A Renault Zoe az egyik legnagyobb múlttal rendelkező elektromos kisautó. Közel 10 éve hű szereplője az e-mobilitás piacának. A Renault egyértelműen az európai igények kielégítésére szánta, ami be is jött neki, a modell ugyanis 2020-ban több európai országban is az eladási listák élén végzett. Természetesen 2020-ra több fazonigazításon is átesett a kislány. Alapvető vonásait ugyan megőrizte, de kívülről és belülről is jelentős dizájnfrissítésen ment át. Az akkumérete jelenleg 55 kilowattóra, ebből 52 kapacitás áll a felhasználó rendelkezésére, amivel abszolút dobogós a jelenleg debütáló kategóriatársak között. Legmerészebb újítása a DC töltési alternatíva, amivel egy feláras töltőcsatlakozó segédletével már elérhető az álom teljesítmény, amivel a 395 kilométeres hAz energiasűrűség gyarapodásának köszönhetően egyre növekszik az e-mobilitás hatótávolsága, vagyis az egy töltéssel megtehető kilométerek száma.atótáv is legyűrhető.

Dacia Spring

  • Hatótáv (WLTP): 225 km
  • Ár: 6.500.000 Ft

A Dacia Spring a 2021-es év talán leginkább várt elektromos kocsija. Bár hatótávolságában, így teljesítményében nem lesz abszolút világrengető, de kedvező árfekvésével tömegek számára teszi majd elérhetővé az e-mobilitás élményét. A villanymotor teljesítménye 33 kilowatt, a forgatónyomaték 125 newtonméter. Az ECO-gombbal applikált járműben lehetőség van a hatótávolság nagyjából 10% körüli értékkel történő növelésére. Igaz, hogy ezzel az ügymenettel 100 kilométer/órára mérsékeljük az amúgy sem túl korlátlan 125 kilométer/órás végsebességet, illetve 23 kilowattra limitáljuk a teljesítményt is. A gyártás Kínában történik, ugyanis a modell itt már forgalomban van Renault K-ZE City néven, így a Renault feladata annyi volt, hogy az európai stílusirányzatokhoz és biztonsági elvárásokhoz igazítsa a remek ár-érték arányokkal rendelkező villanyverdát. Ősz környékén várható hazánkban a bárki számára elérhető változat, mi kíváncsian várjuk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!