Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hét gyakorlati tipp a fékrendszer élettartamának megőrzéséhez

rozsdás féktárcsa és fékbetét

Mennyit bír a fékrendszer? A biztonságos autózás legfontosabb feltétele a gépjármű tökéletesen működő fékrendszere. Természetesen nagyrészt a sofőrön múlik, hogy mennyit bír ez az alkatrészcsoport. Elárulunk néhány gyakorlati tippet a fékrendszer élettartamának megőrzése érdekében.

Nem csak akkor kell figyelmet szentelni a fékrendszerre, amikor már baj van vele

Amennyiben kellő figyelmet kap az autó fékrendszere, jelentősen meghosszabbodik annak élettartama. Ennek ellenére mégis kevesen szentelnek elegendő figyelmet erre a területre. A legfontosabb gyakorlati tipp a rendszeres ellenőrzés. Érdemes évente elvinni az autót szervizbe, majd fékpadon, fékhatásméréssel ellenőriztetni a rendszert. Amennyiben nem megfelelő az eredmény, azonnal célszerű elvégeztetni a javítást, hiszen megfelelően működő fékrendszer nélkül nem lehet biztonságos az autózás. Emellett fontos, hogy nem kell mindig a gázt nyomni, ha az adott helyzet engedi, érdemes gurulni hagyni az autót, így kevesebb fékezésre lesz szükség, ezáltal is kímélhető a fék. A gyors kopás megelőzhető szakaszos fékezés alkalmazásával, illetve a sebesség felesleges növelésének és a magas tempóról indított fékezésnek a mellőzésével. Érdemes figyelni a megpakolt csomagtérre, az autó megengedett össztömegére, hiszen annak túllépése is jelentős terhelést jelent utazás közben az autó fékrendszerére. Mindemellett arra is ajánlott figyelni, hogy lejtőkről lejövet jobb döntés a motorféket használni, hogy a fékre kisebb nyomás nehezedjen.

Milyen jelenségek utalnak a fékrendszer meghibásodására?

Az említett gyakorlati tippek betartásával jelentősen növelhető a fékrendszer élettartama. Azonban egyszer minden alkatrész meghibásodik. Hogyan ismerhetőek fel a fékrendszer problémái? Meghibásodásra utalhat, ha fékezés közben, a fékpedálon lüktetés érezhető. Szintén problémát jelez, ha kiengedett kéziféknél a fékvisszajelző jelez a műszerfalon. Amennyiben fékezés esetén valamelyik irányba húz az autó annak ellenére, hogy rendben van a keréknyomás, minden bizonnyal gond van a fékrendszerrel. Amennyiben meghibásodott, érdemes szervizbe vinni a gépjárművet. Továbbá az új alkatrészek megvásárlásakor kifizetődő arra figyelni, hogy a főalkatrészek kizárólag neves gyártóktól kerüljenek beszerzésre. Lehetőleg olyan gyártóktól, akik komplett rendszereket készítenek. Szóval érdemes ugyanattól a brandtől beszerezni a tárcsát és a betéteket, valamint a még szükséges fékalkatrészeket.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson