Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hazánk az autóipar európai fellegvára marad

35 milliárd forint értékű új gyártócsarnokot épít Székesfehérváron az Arconic-Köfém Kft. A beruházással kapcsolatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: hazánk az európai autóipar fellegvára marad.

Minimum kétszáz új munkahely jön létre

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Székesfehérváron, az Arconic-Köfém Kft. 35 milliárd forint értékű új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokának alapkőletételén elmondta: ez a beruházás is biztosítja, hogy hazánk az európai autóipar fellegvára marad. A fejlesztésnek köszönhetően félmillióval több alumínium kerékterméket fognak gyártani az amerikai Arconicnál, és minimum kétszáz új munkahely jön létre. Az Arconic Inc. vezérigazgatója szerint mióta 1993-ban megkezdték magyarországi tevékenységüket, több mint 550 millió amerikai dollárt fektettek be, jelenleg 2300 embert foglalkoztatnak. 2022-ig a keréktermékek piacán 70 százalékos keresletnövekedés várható, és a fehérvári gyár kapacitásnövelése bevételnövekményt is hozhat magával. Az Arconic a repülőgép- és a járműipar világszinten piacvezető beszállítója, ma már gazdasági teljesítményük meghatározó a hazai gazdaság számára. A magyar ipar kibocsátásának 28,6 százaléka egyébként az autóiparból származik.

Világszínvonalat hoznak hazánkba

Az Arconic-Köfém új gyára jelentősen hozzájárul a legmagasabb szintű keréktermékek gyártásához. Az építkezés 2019-es befejezéséig hétszázra nő a munkatársak száma az üzemben. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint a 35 milliárdos beruházással az üzemben dolgozók teljesítményét ismerte el a cégvezetés; világszínvonalat hoznak hazánkba. Az Arconic egyébként 1993-ban vásárolt többségi tulajdont az akkori Székesfehérvári Könnyűfémműben. A cég egyike a legnagyobb száz hazai vállalatnak és a tíz legnagyobb termeléssel foglalkozó befektető között van.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, k