Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hasznos tanácsok a hatékony autómosáshoz

Nem minden embernek ugyanazok az igényei, ami a lakása és az autója tisztán tartását illeti. Vannak olyanok, akik jobban szeretik, hogyha mindig patyolat tiszta és ragyogó környezetben tartózkodnak, még az utazás során is, valamint vannak olyanok, akiket annyira nem foglalkoztat ez a dolog, és csak nagyon ritkán fordítanak figyelmet arra, hogy kipucolják az autót, amivel közlekednek.

Miért jó, hogyha tisztán tartjuk?

Természetesen egyik verzióval sincs semmilyen gond, viszont jobb elővigyázatosnak lenni, és figyelmet fordítani arra is, hogy tiszta legyen a kocsi, mert az ellenkezője nemcsak esztétikai, hanem higiéniai problémákat is felvethet. Nagyon gyakori eset az, amikor az ember nem fordít kellő figyelmet arra, és sok éves autózás után (főleg abban az esetben, hogyha sokat utazik), megmagyarázhatatlannak tűnő egészségügyi problémák lépnek fel nála. Ilyen problémák legtöbbször az asztma, és a különböző allergiák. Hogyha mindig csak az autó külső részét tisztítjuk, és figyelmen kívül hagyjuk a belsőt, akkor sajnos előbb-utóbb hasonló jellegű problémákra kell számítanunk. Hogy ez ne következhessen be, legjobb, hogyha legalább minden 2-3 hónapban alapos porszívózást és tisztítást végzünk. Hogyha ezt megtesszük, akkor azzal sokat teszünk az egészségi állapotunk biztosításáért, ráadásul sokkal komfortosabban is fogjuk érezni magunkat az utazások alatt. Arra is érdemes továbbá odafigyelni, hogy ne hagyjunk morzsákat, vagy ételmaradékokat az ülésen, mert akkor nagyon könnyedén odaszokhatnak a bogarak és a kártevők, amelyeket majd nagyon nehéz lesz utólag kiirtani.

A különböző tisztítási módszerek

Vannak olyanok, akik maguk szeretik tisztítani az autójukat. Ez azonban – már hogyha alapos takarításról beszélünk – nagyon sok időt igénybe vehet. Amíg lemossuk a külsejét, letisztítjuk, kiporszívózzuk a belsejét, és eltávolítjuk az oda nem illő dolgokat, sok idő eltelhet. Mivel az emberek nem nagyon bővelkednek időben (vagy hogyha igen is, nem ilyen dolgokra fordítják azt), a legtöbb esetben elmennek az autómosóba, hogy ott oldják meg ezeket a feladatokat. Ez nagyon jó dolog, és biztos megoldás, viszont az „alapcsomagban” legtöbbször nincs benne minden munkálat, amelyet el kell végezni, hogyha makulátlan végeredményt akarunk. Az olyan összetevőket ugyanis, amilyen a légkondicionáló berendezés, külön kell kitisztíttatnunk. Nagyon fontos azonban, hogy ezt is megtegyük a belsejükben elszaporodható gombák és káros anyagok miatt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata