fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hasznos tanácsok a hatékony autómosáshoz

Nem minden embernek ugyanazok az igényei, ami a lakása és az autója tisztán tartását illeti. Vannak olyanok, akik jobban szeretik, hogyha mindig patyolat tiszta és ragyogó környezetben tartózkodnak, még az utazás során is, valamint vannak olyanok, akiket annyira nem foglalkoztat ez a dolog, és csak nagyon ritkán fordítanak figyelmet arra, hogy kipucolják az autót, amivel közlekednek.

Miért jó, hogyha tisztán tartjuk?

Természetesen egyik verzióval sincs semmilyen gond, viszont jobb elővigyázatosnak lenni, és figyelmet fordítani arra is, hogy tiszta legyen a kocsi, mert az ellenkezője nemcsak esztétikai, hanem higiéniai problémákat is felvethet. Nagyon gyakori eset az, amikor az ember nem fordít kellő figyelmet arra, és sok éves autózás után (főleg abban az esetben, hogyha sokat utazik), megmagyarázhatatlannak tűnő egészségügyi problémák lépnek fel nála. Ilyen problémák legtöbbször az asztma, és a különböző allergiák. Hogyha mindig csak az autó külső részét tisztítjuk, és figyelmen kívül hagyjuk a belsőt, akkor sajnos előbb-utóbb hasonló jellegű problémákra kell számítanunk. Hogy ez ne következhessen be, legjobb, hogyha legalább minden 2-3 hónapban alapos porszívózást és tisztítást végzünk. Hogyha ezt megtesszük, akkor azzal sokat teszünk az egészségi állapotunk biztosításáért, ráadásul sokkal komfortosabban is fogjuk érezni magunkat az utazások alatt. Arra is érdemes továbbá odafigyelni, hogy ne hagyjunk morzsákat, vagy ételmaradékokat az ülésen, mert akkor nagyon könnyedén odaszokhatnak a bogarak és a kártevők, amelyeket majd nagyon nehéz lesz utólag kiirtani.

A különböző tisztítási módszerek

Vannak olyanok, akik maguk szeretik tisztítani az autójukat. Ez azonban – már hogyha alapos takarításról beszélünk – nagyon sok időt igénybe vehet. Amíg lemossuk a külsejét, letisztítjuk, kiporszívózzuk a belsejét, és eltávolítjuk az oda nem illő dolgokat, sok idő eltelhet. Mivel az emberek nem nagyon bővelkednek időben (vagy hogyha igen is, nem ilyen dolgokra fordítják azt), a legtöbb esetben elmennek az autómosóba, hogy ott oldják meg ezeket a feladatokat. Ez nagyon jó dolog, és biztos megoldás, viszont az „alapcsomagban” legtöbbször nincs benne minden munkálat, amelyet el kell végezni, hogyha makulátlan végeredményt akarunk. Az olyan összetevőket ugyanis, amilyen a légkondicionáló berendezés, külön kell kitisztíttatnunk. Nagyon fontos azonban, hogy ezt is megtegyük a belsejükben elszaporodható gombák és káros anyagok miatt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata