Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hárommillió kilométer: nagy siker Budapesten az autómegosztás

Egy év alatt hárommillió kilométert tettek meg Budapesten a Mol Limo közösségi autós szolgáltatásával, és több mint negyvenezren regisztráltak a cég rendszerébe. Sikertörténet a projekt, pláne akkor, ha hozzátesszük, hogy a környezetszennyezés csökkentéséhez is hozzájárul a részben elektromos autókat használó szolgáltatás.

Már négyszázötven autó használható

Aki Budapesten él, vagy csak sűrűn jár a fővárosban, biztosan találkozott már Mol Limóval az utakon. Aki viszont nem tudja, mi az, annak röviden elmagyarázzuk. A Mol Limo Budapest legnagyobb közösségi autós szolgáltatása, amely kezdetben háromszáz, ma már négyszázötven autóval biztosítja, hogy mindig legyen az ember közelében egy szabad kocsi. A működése egyszerű: előbb regisztrálni kell egy online felületen, megadni néhány adatot, bemutatni a jogosítványt, majd egy applikáción keresztül lehet autót foglalni, amely jó esetben elég közel van. Két márkából lehet válogatni, jelenleg Mercedes és Volkswagen található a szolgáltatásban, száz modell elektromos meghajtású. Ha az autóhoz érünk, az appal lehet kinyitni a központi zárat, majd szabadon felhasználható a kocsi, az úgynevezett Limo-zónán belül pedig a parkolás is ingyenes. Ha végeztél, egyszerűen lezárod és otthagyod a kocsit, a fizetés online működik.

Imádják a felhasználók a Mercedeseket

Nos, a fent részletezett szolgáltatás 2018 januárjában indult el Budapesten, és az első év totális sikernek számít. Egy esztendő alatt hárommillió kilométert tettek meg a kocsik összesen, és több mint negyvenezren regisztráltak a rendszerbe. Az említett két típus között a Mercedes-Benz A-osztály ötven modellje különösen kedvelt: ezeket csak szeptemberben állították csatasorba, de ennyi idő alatt is „beléjük tettek” kétszázezer kilométert a felhasználók. Volkswagen up!-ból háromszáz benzines és száz elektromos szerepel a kínálatban. A cég első évét feldolgozó statisztikák között a legérdekesebb adat talán az, hogy a legidősebb regisztrált felhasználó 89 (!) éves. A már említett Limo-zóna is szépen bővült az indulás óta, manapság már 77 négyzetkilométernél is nagyobb. Nem nehéz kiszámolni, hogy minden négyzetkilométeren belül átlagosan hat autót lehet találni, azaz egész gyorsan eljut az ember egy járműig – az átlagos sétatáv öt perc körül alakul. A jövő? Mivel az első év minden szempontból sikertörténet volt, az ötletgazda Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. folyamatosan növeli majd a kapacitást, és egyre több elektromos autót állít munkába Magyarország fővárosában.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata