Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Három dolog, amellyel pénzt spórolhatunk, ha van az autónkban

Egy műszaki hiba vagy egy baleset esetében az a legjobb, ha megelőzzük a bajt, viszont nem mindig rajtunk múlik, hogy ez sikerül-e. Ha pedig már megtörtént, a saját dolgunkat könnyíthetjük meg azzal, ha néhány hasznos dolgot tartunk az autónkban. Emellett több ezer forintot is megspórolhatunk.

  1. Indítókábel

Az indítókábel, hétköznapi néven „bikakábel” azt tudja, amit kevés más autós eszköz: már az első használatával visszahozza az árát. Kis internetes keresgéléssel, vagy a legközelebbi áruházban találhatunk számunkra megfelelőt. Már 1000 forint alatt is vehetünk indítókábelt, de itt is érvényes az olcsó húsnak híg a leve elv. Igyekezzünk masszívabb darabot választani, az autónk márkájához megfelelőt venni. Ebben segít a használati utasítás vagy egy megbízható autószerviz. Amint először lerobban a városban, és nem kell taxit hívnia a bikázáshoz, azonnal ezreket spórol majd meg.

  1. Telefontöltő

A szivargyújtóról működő telefontöltő ma már alapfelszereltség kell, hogy legyen az autónkban. A telefonok akkumulátorai sokszor a legrosszabb esetben merülnek le, a GPS-ek pedig olyan sebességgel „szívják le” az akksikat, hogy nehéz kiszámolni, meddig elég még a képernyőn megmaradt egy csík vagy pár százalék. Ilyen töltőt a benzinkutakon és az áruházakban is vehetünk, előbbiben pár ezer forintért, utóbbiban kicsit olcsóbban. Aki ráérős, rendelhet az interneten, így akár ezer forint alatt megúszhatja a dolgot.

  1. Üzemanyag

Járt már úgy, hogy azt érezte, csak a jóisten segítségével jut el a következő benzinkútig? Esetleg hogy ismeretlen terepen fogalma sem volt, mikor jön a következő töltőállomás, ezért az egész utazás idegeskedéssel járt? Ha van a csomagtartóban egy erre alkalmas tárolóeszközben öt, vagy akár csak két liter üzemanyag, sok gondot előzhet meg, emellett ad egy biztonságérzetet a tudat, hogy ha megáll az autó, még pár kilométert biztosan továbbmehet a tartalékba bekészített üzemanyaggal.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata