Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hamarosan mobil alkalmazásokkal rakhatják tele az autókat

A mobilalkalmazások, avagy appok autókba szerelése, valamint ezek kényelmes, egyszerű frissítésének megoldása jelenti az autóipar egyik új területét. A német Continental AG szerint a kihívás elsősorban az összes érintett üzleti terület és divízió összehangolásában rejlik a területen.

Appokat tesznek a kocsikba

Felszerelni a járműveket a legújabb mobil alkalmazásokkal, más néven appokkal, és ezeket folyamatosan frissíteni – ez az In-Car Application Server célja, amelyen a Continental AG, közismertebb és egyszerűbb nevén a Continental vezető német autóipari konszern dolgozik. A 2016-ban megkezdett projekt esetében a kihívás elsősorban az összes érintett üzleti terület és divízió összehangolásában, illetve az együttműködésük koordinálásában rejlett és rejlik a cég magyar kiadványának tájékoztatása szerint. Az In-Car Application Server elnevezésű projektben az Elektrobit is részt vett, amely a Continental leányvállalata, és amely az autóipar esetében a beágyazott szoftvermegoldásokkal és azok fejlesztésével, valamint az ehhez kapcsolódó tanácsadással foglalkozik.

Amikor a jármű kommunikál a felhővel

Körülbelül 200 munkatárs kapcsolódott be a munkába a Continental-nál. Az újonnan kifejlesztett hardvereknek és szoftvereknek köszönhetően a vezérlőszervek összes bővíthető funkcióját központi szerverek fogják össze a jövőben. Ezek a szerverek a járműből kiindulva kommunikálnak a felhővel – természetesen nem az égen látható felhőkkel, hanem a számítástechnikai értelemben használttal –, és így kényelmesen teszik lehetővé a szükséges frissítéseket vagy bővítéseket, illetve teljesen új funkcionalitások megvalósítását, mindezt a jármű teljes életciklusán keresztül. Aki szeretne bővebben utánanézni a technológiának, az a Continental honlapján talál még erről szóló ismeretanyagot.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.