Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hamarosan mobil alkalmazásokkal rakhatják tele az autókat

A mobilalkalmazások, avagy appok autókba szerelése, valamint ezek kényelmes, egyszerű frissítésének megoldása jelenti az autóipar egyik új területét. A német Continental AG szerint a kihívás elsősorban az összes érintett üzleti terület és divízió összehangolásában rejlik a területen.

Appokat tesznek a kocsikba

Felszerelni a járműveket a legújabb mobil alkalmazásokkal, más néven appokkal, és ezeket folyamatosan frissíteni – ez az In-Car Application Server célja, amelyen a Continental AG, közismertebb és egyszerűbb nevén a Continental vezető német autóipari konszern dolgozik. A 2016-ban megkezdett projekt esetében a kihívás elsősorban az összes érintett üzleti terület és divízió összehangolásában, illetve az együttműködésük koordinálásában rejlett és rejlik a cég magyar kiadványának tájékoztatása szerint. Az In-Car Application Server elnevezésű projektben az Elektrobit is részt vett, amely a Continental leányvállalata, és amely az autóipar esetében a beágyazott szoftvermegoldásokkal és azok fejlesztésével, valamint az ehhez kapcsolódó tanácsadással foglalkozik.

Amikor a jármű kommunikál a felhővel

Körülbelül 200 munkatárs kapcsolódott be a munkába a Continental-nál. Az újonnan kifejlesztett hardvereknek és szoftvereknek köszönhetően a vezérlőszervek összes bővíthető funkcióját központi szerverek fogják össze a jövőben. Ezek a szerverek a járműből kiindulva kommunikálnak a felhővel – természetesen nem az égen látható felhőkkel, hanem a számítástechnikai értelemben használttal –, és így kényelmesen teszik lehetővé a szükséges frissítéseket vagy bővítéseket, illetve teljesen új funkcionalitások megvalósítását, mindezt a jármű teljes életciklusán keresztül. Aki szeretne bővebben utánanézni a technológiának, az a Continental honlapján talál még erről szóló ismeretanyagot.