Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ha kocsival indul Horvátországba nyaralni, van egy hasznos infónk önnek

Turisták a vízesésnél

Újfajta sebességmérési rendszert vezetnek be jövőre Horvátországban: az autópályákon fix pontokra kihelyezett kamerák segítségével figyelik a járművek átlagsebességét, és ha ez bizonyos résztávokon meghaladja a megengedett maximumot, postai úton küldik majd a bírságot a jármű tulajdonosának. De nem elsősorban a büntetések behajtása a cél, inkább a közlekedési kultúrát akarják javítani az újítással.

Fix távolságokat vizsgálnak

Horvátországba megy nyaralni a család? A többség ilyenkor személyautóval indul útnak, hiszen néhány óra alatt ott lehet lenni a tengerparton. Idén még nem változtatnak a sebességmérési rendszeren a szomszédunknál, 2020-tól viszont jön egy jelentős újítás, amelyhez komoly büntetések is kapcsolódhatnak. Na persze nem akkor, ha szabályosan vezet valaki, azt minden országban szeretik a hatóságok. Horvátországban viszont megunták a gyorshajtókat, ezért újfajta megoldással ellenőrzik majd az autópályákat. Egy átlagsebességet mérő rendszert dolgoztak ki, amelyet a meghatározott helyekre telepített kamerarendszer segítségével működtetnek. Ez rendszám alapján azonosítja be a járműveket, aztán pedig egész egyszerűen kiszámolja, hogy a különböző ellenőrzési pontok között lévő fix távolságot mennyi idő alatt, így mekkora átlagsebességgel tette meg egy sofőr. Ha az átlagsebesség magasabb a megengedettnél, azaz általában a 130 kilométer/óránál, azért büntetés jár, amit a rendszám alapján postáznak, akár külföldre is.

Minden kamera helyét nyilvánosságra hozzák

Ez a fajta megoldás teljesen újszerű, hiszen nem a pillanatnyi sebességet mérik. Azaz ha az ember „rajtafelejti” a lábát a gázpedálon, és egy ideig gyorsan hajt, az átlagát javíthatja azzal, ha ezután kicsit visszafogja a tempót. Az őrült száguldozást azonban nem lehet így redukálni. Az eddigi rendszer a pillanatnyi gyorshajtást büntette: az autópálya-rendőrség traffipaxokkal mérte a sebességet, és ha valaki gyorsan hajtott, azt videón rögzítették, levillogták, majd megbüntették. Ezt a verziót alakították át – hogy alkalomjelleggel maradnak-e sebességmérős rendőrök, azt nem tudni –, éppen ezért, mert nem elsősorban pénzt behajtani és folyamatosan büntetéseket osztogatni szeretnének, hanem javítani a forgalomban résztvevő szereplők közlekedési morálján. Ezért teljesen nyilvános lesz, hol működnek ezek a sebességmérők, erről az interneten is tájékoztatják az embereket, de táblákkal is jelölik a helyeket. Ha pedig valakinek ez sem elég, és minden tudás birtokában rohanni akar a horvát tengerhez, annak biztosan megugrik majd a nyaralási költsége egy szép rendőrségi büntetés összegével…

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata