Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Gyorsabb, mint Alonso autója, itt a McLaren Speedtail

A McLaren új sportautója sebesség tekintetében minden neves elődöt leköröz. A közúton is vezethető Speedtail végsebessége valamivel több mint óránként 400 kilométer megtételét teszi lehetővé. Aki szeretne egy ilyen 1035 lőerővel megáldott gépszörnyet vásárolni, azt sajnos el kell keserítenünk, ugyanis már mind a 106 tervezett darab gazdára lelt.

Mindent a sebességért

Egy villámgyors műalkotásnak is titulálhatnánk a McLaren legújabb mesterművét, amely a legendás F1 és a futurisztikus P1 egyvelegeként látott napvilágot. A Speedtail pontosan ezért egyszerre idézi a múltat és mutat a jövőbe. Az elnevezés egyébként a versenyautók hosszan elnyújtott hátsó részére utal. Való igaz, tekintélyes méretekkel rendelkezik, 5,14 méteres hosszával közel 50 centiméterrel nagyobb a P1-es modellnél. Természetesen a luxus dizájn elemekkel sem maradtak adósok a tervezők, hiszen 18 karátos aranyból készült embléma került a szénszálas anyagból épített áramvonalas karosszériára. A pontos végsebesség óránként 402 kilométer, amely több mint az eddigi rekorder, az 1992-es F1-es McLaren sebessége. Az angolok saját bevallásuk szerint még soha nem alkottak aerodinamikailag ennyire hatékony autót. A forma teljesen letisztult, a panelek számát minimálisra csökkentették, mindezt azért, hogy a rések ne rontsák az aerodinamikai hatékonyságot. A teljesítmény fokozásának érdekében az első kerekekre is légellenállást csökkentő burkolat került, a visszapillantó tükröket pedig felváltották az egyre gyakrabban alkalmazott kamerák. Ezek a kamerák egyébiránt elrejthetők, ezzel is csökkentve a légellenállást. Érdekesség, hogy a hátsó karosszéria elem, az eddigi legnagyobb McLaren által készített szénszál alkatrész. Formája, amely lehet, hogy nem mindenki tetszését nyeri el, teljesen újat mutat a szuperautók mezőnyében.

Az ára sem mindennapi

Bár a praktikum szót nehéz egy ilyen autóval egy szövegkörnyezetben alkalmazni, most mégis kísérletet teszünk rá, hiszen az eddigi hiperautókkal ellentétben a Speedtail utastere három személyes. Talán kicsit szokatlan elrendezésben, hiszen a sofőr középen foglal helyet és a válla mögött található még két hátsó ülés, amelyek a szénszálas monocoque-hoz kerültek rögzítésre. Középkonzol híján a kapcsolókat a tetőre szerelték, a kormánykerék két oldalára pedig színes képernyők kerültek. A bevezetőben említettük, hogy már mind a 106 darab előre elkelt, így viszont nem kell azon töprengenünk, hogy hogyan teremtsük elő a megvásárláshoz szükséges 1,75 millió fontot, azaz körülbelül 640 millió forintot.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata