Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A gömbfejek az autó ízületei

A különféle gömbfejek az autók futóműveiben az emberi test ízületeihez hasonló feladatot látnak el és azokhoz hasonlóan tudnak megkopni, de szerencsére a javításuk egyszerűbb, mint az emberi test esetében.

A gömbcsuklók a leggyakrabban cserélt alkatrészek között

A korszerű autók futóművei egyre bonyolultabbak, egyre kifinomultabbak és ennek megfelelően egyre több gömbcsuklót tartalmaznak, ami azt is jelenti, hogy ezeket egyre többször kell cserélni. Ma már az ember mozgásszervénél hasonló szerepet betöltő ízületek „javítása” is a protézisek beépítésével, vagyis – némi leegyszerűsítéssel – „emberi gömbcsuklók” cseréjével oldhatók meg radikálisan és aránylag tartósan. Ugyanez vonatkozik a gépjárművekre is. Itt is ki kell cserélni idővel a megkopott, eltörött, deformálódott gömbcsuklókat, mégpedig – ahogy az emberi testnél is – főleg azért, hogy ezzel megakadályozzuk egyéb mozgó alkatrészek, az autónál a futómű végzetes károsodását.

A gömbcsuklók fontos alkatrészek

A gömbcsuklók az autókban a futó mű mellett a kormányszerkezetben is fontos szerepet játszanak. Tehát mind olyan helyen vannak, ahol meghibásodásuk nem csak további károkat okozhat az autó egyéb alkatrészeiben, de elégtelen működésük jelentős biztonsági kockázatot is hordoz magában. A leggyorsabban a gömbcsukló irányából érkező kopogó hang figyelmeztet arra, hogy valami nincs rendben és ilyenkor minél gyorsabban cselekedni kell, elkerülendő a nagyobb bajt, és a jelentősebb költségeket. Már a gyanú felmerülése esetén is érdemes a szervizbe hajtani, mivel a gömbcsuklók cseréje nem tartozik a túl drága és bonyolult feladatok közé.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.