Autószerviz Szeged: Árajánlatot kérek   
Tel: +36 62 554 013; E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Futómű beállítás Szeged. Korszerű, 3D lézeres futóműmérő és állító műszerrel gyors és pontos a mérés. A Kovács Autószerviz személyautók és haszongépjárművekre is vállalja a futómű állítást és javítást.

Futómű beállítás és javítás Szeged

Futómű beállítás válik szükségessé, ha valamelyik oldalra húz a kormány, óvatosan elengedve a kormányt hamar eltér az egyenestől az autó. A Kovács Autószerviz a legkorszerűbb berendezés, műszerek felhasználásával oldja meg ezt a koránt sem egyszerű feladatot Szeged és a környező Csongrád megyei települések autótulajdonosai számára, a megszokott magas minőségben, versenyképes áron.

A futómű pontos beállításának fontossága

A megfelelően beállított futómű adja az autó menetstabilitását, menetbiztonságát. Ilyenkor a gumik a lehető legkisebb mértékben kopnak, a kopás egyenletes a gumiköpeny élettartama hosszabb. A kanyarodás után a kormánykerék szinte automatikusan visszaáll az egyenes állásba. A megszokott kormányállással tudunk vezetni, a műszerek ilyenkor látszanak a legjobban, nincsenek takarásban. Mindebből következik, hogy a futómű beállítás fontos a biztonságos közlekedéshez és az autóalkatrészek élettartalmához. Tehát figyeljünk oda a jelekre! Fontos jel a gumik egyenetlen kopása, a szélek lejáródása, a szokatlan gumihang, a kopogó hang, a kormány rázkódása nagyobb sebességnél vagy erős fékezéskor. Ilyenkor a kerekek szét vagy össze tartanak, akkor pontatlan a futómű beállítás. Ez pedig rongálja a lengéscsillapítókat, a felfüggesztést, a gömbfejeket, a harangot, a kerékcsapágyakat. Koptatja a gumikat, növeli a fogyasztást, akadályozza a dinamikus vezetést, egyszóval jó sok kényelmetlenséget és közvetlen kárt is tud okozni. Ilyen esetekben van szükség a futómű javításra is.

Futómű mérés Szegeden

Megelőzni a bajt egy futómű méréssel, mindig bölcs döntés. A Kovács autószerviz Szegeden gyorsan és pontosan, 3D -s lézeres BOSCH FWA 4630 műszerrel készül a futómű mérés és állítás. Általában alig egy órányi munkával elkészül a futómű beállítás is. A futómű mérés 15 ezer kilométerenként, tehát lényegében szervizperiódusonként ajánlott. Autószerviz tapasztalataink szerint az autótulajdonosok ezt figyelmen kívül hagyják. Két periódus után már kötelező volna, de természetesen, ha autószerelőink az átvizsgáláskor a futómű elállítódására utaló jelet találnak, azt azonnal közlik a tulajdonossal. Ilyenkor felajánljuk a futómű mérést, hogy ügyfelünk is lássa a futómű beállítás szükségességét.

3D elven működő Bosch futómű beállító és mérő műszer

A futómű beállítást Szegeden a Kovács Szervizben BOSCH FWA 4630-as berendezéssel végezzük. Ez kifejezetten korszerű és nagyfokú méréspontosságot biztosító gép, amellyel a személygépkocsik és a kishaszon járművek futóművének vizsgálata jelentősen felgyorsul. A futómű diagnosztika után jöhet a javítás. A futómű mérés ajánlott műszaki vizsga előtt. Futómű beállítása pedig kötelező, ha a kormányművet javítani, cserélni kellett. Nagyobb karosszériamunkák, a lengéscsillapítók, gömbfejek cseréje után is szükséges a futómű beállítása.

Árajánlat, időpont kérés
Kérem töltsön ki minden mezőt!
Max file size is 50 MB. A pontos beazonosítás érdekében lehetőség szerint csatolja forgalmi engedélyének fotóját.
Amennyiben időpontot szeretne egyeztetni, kérjük hívja a +36 62/554-013 telefonszámot!