Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Furcsa autóproblémák

Egy sötét, ködös és félelmetes úton haladva, nyugtalannak érezheti magát az ember, egy ilyen hátborzongató környezetben. Ilyenkor fontos, hogy ne érezzük a járművünk megbízhatatlanságát. Egy tapasztalt vezető tudja, hogy a problémákat, előzőleg elvégzett karbantartással lehet megelőzni.

Félelmetes hangok és titokzatos füst a motorháztető alól

Körülöttünk minden nyugodt és csendes addig, amíg a kulcsot el nem fordítjuk az autózárban. Egyszer csak előtör egy furcsa hang, a motorháztető alól. Lehetséges, hogy ezt a furcsa és ijesztő hangot a szerpentin szíjak nyúlása okozza, valószínűleg kikoptak és a csigákon nem feszülnek megfelelően. A szíjtárcsa ilyenkor nem feszíti meg a szíjat, ami elcsúszik, és ettől jön létre ez a sikoltozó hang. Amikor a motor felmelegszik, a hang is elhalványul. A szíj cseréje, minimális anyagi ráfordítást igényel, és ezzel végleg megszüntethetjük a furcsa hangokat. Amennyiben a motorháztető alól, valami titokzatos füst jelenik meg, akkor sem kell nagy problémára gondolni. Ilyenkor nem segít, ha kiabálunk és elfutunk, hisz ebben a helyzetben ez semmire nem megoldás. Parkoljunk le és nyissuk fel a motorháztetőt. Amennyiben kisebb mennyiségű füst jelentkezik, akkor általában valamilyen folyadék, például az olaj, vagy a hűtőfolyadék lehet az oka a füstnek, melyek valamilyen forró, például kipufogócsővel érintkeztek, és ettől gyulladtak be.

Kellemetlen szagok és hirtelen motor leállás

A nyersolaj egyik természetes összetevője a kén. A feldolgozás után és az EPA-csökkentések ellenére is megtalálható a benzinben. Ennek tisztításáról a kipufogó rendszer gondoskodik, viszont a hibás szenzor kidobja a keveréket, így a kipufogón keresztül, az a kén, ami nem égett el, távozik. Ezek az érzékelők olcsón beszerezhetőek és könnyen rögzíthetőek. Amennyiben nem cseréljük ki időben, még érezni fogjuk a kellemetlen szagokat a kipufogón keresztül, valamint ez a katalizátor meghibásodásához is vezethet, ami elég lényeges anyagi ráfordítást fog igényelni. Autóvásárláskor, mindenki reméli, hogy az ő járműve hosszú élettartamú lesz, és problémamentesen használhatja majd, viszont előfordulhat egyes járműveknél, hogy rövidebb ideig szolgálnak bennünket. Meghibásodáskor lehetséges, az új motor ára, vagy a szerelési költségek, meghaladják a jármű értékét. Néha úgy tűnhet, semmi ok nélkül adják fel a működést és azt gondolhatjuk, hogy valami titokzatos erő célozhatta meg a járművünk elektronikáját. Ez zavaró, szomorú és kísérteties.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata