Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Figyelmeztető zajok az autóban

Hogyha valaki gyakorlott sofőr, vagy ért valamennyire az autók mechanikájához, akkor biztosan tisztában van vele, hogy melyek azok az óvintézkedések, amelyeket el kell követni annak érdekében, hogy a kocsi hosszú távon is jól funkcionáljon. Azonban hogyha valaki nem ért hozzá, akkor például a legkisebb zajok is megijeszthetik, amelyek a kocsi belsejéből jönnek.

Kattogó hangok az autóban?

Ilyenkor érdemes egy kicsit beleásni magunkat a dolgokba, és számba venni, hogy vajon melyek azok a részek, amelyek gyakran meghibásodnak, és melyek azok a hangok, amelyek ezeket a meghibásodásokat jelzik. Bár kezdetnek egy kicsit bonyolultnak tűnhetnek ezek, hogyha egy párszor megtörténik, minden sofőr hozzászokik, és tudja, hogy mi okozza a problémát. A modern autóknak az a legnagyobb előnye, hogy az ilyen dolgokat nem csak a kattogó hangok, hanem az elektronikus kijelzők is mutatják. Hogyha kigyullad az a fény, ahol a probléma van, akkor az mutatja nekünk, hogy melyik résszel van a baj. Ezek a fények persze nem mindig jeleznek nagy bajt, de hogy dönteni tudjunk, hogy mikor kell rögtön szervizbe vinni a kocsit, és mikor halaszthatjuk még. Hogyha nem rendelkezünk egy ilyen modern autóval, akkor mindenképpen jó, hogyha magunk találjuk meg a forrást. Ehhez nem kell különösebb szakértelem, azonban a szerelési munkálatokhoz már tanácsos, hogyha tapasztalattal rendelkezünk, vagy hogyha nem, akkor igénybe vesszük egy olyan ember vagy szerelő segítségét, aki ért a kocsikhoz és a meghibásodások orvoslásához. Természetesen ezek a dolgok is pénzbe kerülnek, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni őket, mert könnyen megtörténhet, hogy a kisebb bajok nagyobbakat generálnak, és egy idő után megakadályozzák, hogy a gép működésbe lépjen.

A leggyakoribb problémák

A leggyakoribb hasonló jellegű problémák közé azok az alkatrészek és összetevők meghibásodása tartozik, amelyek a legnagyobb használatnak vannak kitéve. Nem kell egy autónak feltétlenül rossz minőségűnek lennie ahhoz, hogy meghibásodjon. Ezek bekövetkezhetnek úgy is, hogy az egyes részek elhasználódnak, vagy elkopnak. Ezek a részek legtöbbször a motorral, vagy a fékrendszerrel kapcsolatosak. Hogyha erről van szó, akkor mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy mi is okozza a problémát, és szervizbe vinni a kocsit. Ha nem így teszünk, akkor az súlyos következményekkel járhat, úgyhogy mindenképpen felelősséget kell vállalnunk az ilyen dolgokért.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!