fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Figyelmeztető zajok az autóban

Hogyha valaki gyakorlott sofőr, vagy ért valamennyire az autók mechanikájához, akkor biztosan tisztában van vele, hogy melyek azok az óvintézkedések, amelyeket el kell követni annak érdekében, hogy a kocsi hosszú távon is jól funkcionáljon. Azonban hogyha valaki nem ért hozzá, akkor például a legkisebb zajok is megijeszthetik, amelyek a kocsi belsejéből jönnek.

Kattogó hangok az autóban?

Ilyenkor érdemes egy kicsit beleásni magunkat a dolgokba, és számba venni, hogy vajon melyek azok a részek, amelyek gyakran meghibásodnak, és melyek azok a hangok, amelyek ezeket a meghibásodásokat jelzik. Bár kezdetnek egy kicsit bonyolultnak tűnhetnek ezek, hogyha egy párszor megtörténik, minden sofőr hozzászokik, és tudja, hogy mi okozza a problémát. A modern autóknak az a legnagyobb előnye, hogy az ilyen dolgokat nem csak a kattogó hangok, hanem az elektronikus kijelzők is mutatják. Hogyha kigyullad az a fény, ahol a probléma van, akkor az mutatja nekünk, hogy melyik résszel van a baj. Ezek a fények persze nem mindig jeleznek nagy bajt, de hogy dönteni tudjunk, hogy mikor kell rögtön szervizbe vinni a kocsit, és mikor halaszthatjuk még. Hogyha nem rendelkezünk egy ilyen modern autóval, akkor mindenképpen jó, hogyha magunk találjuk meg a forrást. Ehhez nem kell különösebb szakértelem, azonban a szerelési munkálatokhoz már tanácsos, hogyha tapasztalattal rendelkezünk, vagy hogyha nem, akkor igénybe vesszük egy olyan ember vagy szerelő segítségét, aki ért a kocsikhoz és a meghibásodások orvoslásához. Természetesen ezek a dolgok is pénzbe kerülnek, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni őket, mert könnyen megtörténhet, hogy a kisebb bajok nagyobbakat generálnak, és egy idő után megakadályozzák, hogy a gép működésbe lépjen.

A leggyakoribb problémák

A leggyakoribb hasonló jellegű problémák közé azok az alkatrészek és összetevők meghibásodása tartozik, amelyek a legnagyobb használatnak vannak kitéve. Nem kell egy autónak feltétlenül rossz minőségűnek lennie ahhoz, hogy meghibásodjon. Ezek bekövetkezhetnek úgy is, hogy az egyes részek elhasználódnak, vagy elkopnak. Ezek a részek legtöbbször a motorral, vagy a fékrendszerrel kapcsolatosak. Hogyha erről van szó, akkor mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy mi is okozza a problémát, és szervizbe vinni a kocsit. Ha nem így teszünk, akkor az súlyos következményekkel járhat, úgyhogy mindenképpen felelősséget kell vállalnunk az ilyen dolgokért.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata