Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Felejtsd el a papírt, már telefonon a Mabisz online kárbejelentője

A Mabisz is rálépett a digitalizáció útjára? Egyelőre úgy tűnik igen, mert első lépésként fejlesztett egy applikációt, aminek segítségével megszűnhet a papíralapú kárbejelentés a balesetek után. Miért jó ez mindenkinek, és hogyan egyszerűsödik általa az életünk? Cikkünkből kiderül.

Saját applikáció Mabisz módra

A legtöbb biztosítótársaság még most is papír alapon fogadja a kárbejelentéseket az autós ügyfelektől. A károsultak számára jól ismert, úgynevezett kék-sárga nyomtatványon keresztül lehet bejelenteni a bajt, ez volt eddig az egységes, jól megszokott rendszer. A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) még az előző év végén jelentette be egy konferencián, hogy forradalmi változást hoz a január, ugyanis egy teljesen új alkalmazást vezetnek be a rendszer megreformálásra. Pillanatok alatt, zökkenőmentesen, hiba nélkül jelenthető be rajta keresztül bármilyen probléma. Pandurics Anett, a szövetség elnöke a rendezvényen arról beszélt, régóta fontosnak tartják az online jelenlét és a lakosság pénzügyi tudatosságának erősítését. Elhangzott az is, hogy a Mabisz számításai szerint a jelenleg az utakon futó gépjárművek száma a század eleje óta egyre jelentősebben telítik meg az magyar aszfaltot. A folyamat 2013-ban tetőzött, azóta elképesztő tempóban növekszik a számuk. Nem arányosan, de ezzel párhuzamosan a közúti balesetek száma is nőtt, ez természetesen a kötelező felelősségbiztosítási (kgfb)-károkra is hatással volt, több lett azokból.

Egységes csatorna kell

A Mabisz megjegyezte, sok társaságnál ma is rendelkezésre áll online csatorna a kárbejelentések során, de ezek közel sem egységesek, ezen változtathat a szövetség fejlesztése. Az e-kárbejelentő nevű alkalmazás már éles, az felhasználók visszajelzései alapján jól teljesít, elégedettek vele. Természetesen a papír alapú lehetőséget még nem vezették ki a társaságnál, de úgy gondolják, hamarosan alig használják majd a kék-sárga lapot. Az online alkalmazás logikusabbnak, könnyen kezelhetőnek tűnik. Használata során saját baleseti ábrát készítünk, de ez igen könnyen és jól feldolgozhatóan megy. Ki tudjuk választani a baleset típusát, meghatározhatjuk a helyszínt, mindez megkönnyíti a gyors adatfelvételt. Fontos részlet, hogy a rendszer rögtön a bejelentés után e-mailt küld az érintetteknek, mellékletben pedig egy kárbejelentőt pdf-ben. Ezután a biztosítótársaságokon a sor: kapcsolatba lépnek az ügyfelekkel. A kárbejelentőhöz egyébként komoly összefogásra volt szükség: a szövetségen kívül 13 tagbiztosító is segített az applikáció megvalósításában, kikérte ügyfelei véleményét és a saját tapasztalatairól is beszámolt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata