Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ezért szeretik az autósok a SUV-okat

BMW X3 suv

Napjainkban erőteljes a SUV-őrület (Sport Utility Vehicle), és az autógyártók természetesen maximálisan kielégítik a vásárlói igényeket. A felhasználókat egész egyszerűen elvarázsolta az emelt magasságú kocsi, így kihasználva az igényszintet manapság szinte már bármilyen kategóriában vásárolhatunk dzsip küllemű járgányokat, legyen szó akár a 4 méter alatti kisebb klasszisokról, vagy akár az 5 méter feletti dromedárokról. De vajon mi az oka annak, hogy az autósok egyszerűen imádják a terepjárós dizájnt?

Miért ez a mindent elsöprő SUV-dili?

A téboly úgy nagyjából a kilencvenes évek elején indult az Egyesült Államokban, a Ford Explorer egészen pontosan 1991-ben debütált a tengerentúlon, innen datálható a terepjáró jellegű modellek magával ragadó térhódítása. Félreértés ne essék, a dzsipkaliber közel nem minden esetben jelenti azt, hogy az adott géppel ténylegesen valódi terepre lehetne merészkedni, a kliensek nagy része egyéb szempontok miatt isteníti ezeket a verdákat. Tegyük is hozzá gyorsan, hogy a legtöbb piacon található ilyen modell esetében alapfelszerelésként csak elvétve található meg a négykerekes hajtáslánc, lévén, hogy többségében a városi felhasználást preferálják a kuncsaftok. A magas üléspozícióból eredő biztonságérzet, valamint a hatalmas belső terekből adódó előnyök viszont nem vehetők el ettől a járműkategóriától. Ugyanide sorolhatjuk az óriási ablakok nyújtotta kilátás csáberejét, illetve a kényelem és a jól pakolhatóság kellemes prioritásait. Az emelt magasság miatt még a trendi divatterepesek is jóval könnyedebben veszik a ramaty állapotú közút slamasztikát. A biztonság kérdéskörön már azért lehet vitatkozni. Szó se róla, tény, hogy egy több mint 2 tonnás monstrum és egy átlagos 1 tonna körüli normál városi kiskocsi frontális összeröffenésekor, az előbbi fog diadalmaskodni, de azért érdemes belegondolni abba is, simán lehet, hogy éppen a hatalmas tömeg miatti hosszabb fékút váltotta ki a balesetet. De ne hagyjuk le a népszerűségi listáról a forgalomra történő jobb rálátás impulzusát, és a jóval komfortosabb beszállási procedúra fölényét se, és persze mindenekelőtt szóljon a fáma a divatosság, menőség, trendiség csábító feelingjéről is.

Azért ugorjunk vissza a realitások talajára is…

Imádat ide vagy oda, azért minden megítélés kétirányú, nincs ez másként a hőn szeretett, favorit SUV-ok esetében sem, így a teljesség kedvéért következzenek azok a főbb ismérvek is, amik miatt sokan kevésbé lelkesednek értük. Az első és legfontosabb mostoha jellemvonás velük kapcsolatban, a nagy tömegből, illetve a magas homlokfelületből adódó jóval hangsúlyosabb fogyasztási ráta, és persze ebből adódóan az erősebb környezetszennyezés. Nem elhanyagolható a szintén a kolosszális méretekből adódó komplikáltabb manőverezhetőségi, illetve a magas felépítésből származó csekélyebb stabilitási topik sem. Végül, de persze nem utolsó sorban azért érdemes alaposan lecsekkolni az árlistákat is, hiszen az autógyártók teljesen érthető módon totálisan kiaknázzák, hogy mostanság bizony mindenki SUV-ot akar, így sajátos ismertetőjegy a tematikában a felkapottsági felár is. Mert ugye köztudott, hogy a divat, mint olyan sohasem a méltányos árakról és az észszerűségről szól.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata