fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Ezért kopnak el idő előtt a gumiabroncsok

Gumi centírozás

Agresszív és gyors vezetés, kevés vagy túl nagy nyomás, helytelen futómű beállítás. Nemcsak a nem megfelelő szezonban használt abroncsok tehetnek arról, ha idő előtt kopnak el a kocsidon a kerekek. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat, de azt is, hogy mit tehetsz a tartósság érdekében.

Így múlik el a gumik dicsősége

Sokan azt gondolják, az autók abroncsai azért nem hosszú életűek, mert az emberek nem cserélik le időben azokat. Pedig fontos, hogy télen téli tavasztól pedig nyári gumit használj. De ez csak egy a sok ok közül, ami károsítja a kereket. A nagy sebességgel való vezetés sem tesz jót. A gumiabroncsok gyártói nem véletlenül határoztak meg egy maximális sebességet, ha túlléped az indexed, akkor a kerék túlmelegedhet, ami miatt elereszti a nyomást. Ha nagy sebességgel hajtasz át egy akadályon (például fekvőrendőrön), akkor a gumit érő ütés jóval nagyobb, mint normál tempónál. Ez pedig növeli az esélyt a szálszakadásra. A hirtelen elindulás és a gyors megállás szintén rosszat tesznek a gumiknak, hiszen mindkét mozdulat koptatja a futófelületet. Ha nagy sebességgel kanyarodsz, akkor a gumi külseje kopik erőteljesebben. Mindig figyelj arra, mekkora nyomás van a gumiban. Ha alacsonyabb a gyári előírásnál, akkor jóval könnyebben kopik. Ha ez nem volna elég, mivel laposabbak a kerekek, még a fogyasztást is növelik

Ezt teheted a kopás ellen

Említettük már a nem az évszaknak megfelelő abroncsok használatát. Egyszerű fizika, hogy miért használj megfelelő gumit télen és nyáron is. A téli gumiik lágyabb anyagból készülnek, ezért jobban kopnak. A nyári pedig alacsony hőmérséklet esetén sokat veszít rugalmasságából, emiatt nagyon könnyen szakad. Ha nincs megfelelően centírozva a kerék, az is sokat ronthat a helyzeten, akár 20-30 százalékkal is csökkenhet az élettartam. Ha csak az egyik abroncs kopik, erre a problémára lehet következtetni. Sokat javíthatsz a helyzeten, ha rendszeresen ellenőrzöd a guminyomást. A gyártók általában a vezetőoldali ülés oldalán tüntetik fel az ajánlott értéket. Célszerű kéthetente ellenőrizni a nyomást például egy benzinkúton, de vehetsz magadnak egy saját mérőeszközt is. Fontos, hogy évente, vagy minden 15 ezredik kilométer után centíroztass. Ha a kerekek kiegyensúlyozatlanok, akkor idő előtt elkopik a futófelület, de a felfüggesztés alkatrészei is károsodnak. A vezetés közbeni furcsa rezgés ennek a jele. A szervizben ezt hamar helyre teszik. Fontos, hogy hagyj fel az agresszív és gyors vezetéssel. Ami azonban a legfontosabb, hogy időben cseréld le a szezonális kerekeket. Ha 7 fok alá csökken a hőmérséklet, jöhet a téli, ha 7 fok fölé nő, akkor pedig vedd elő a nyári abroncsokat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata