Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ezekre figyelj használt autó vásárlása után

A szerelő átnézi a használt autót

Fékrendszer, olaj, hűtővíz, karosszéria. Ha valamiért úgy vásároltál használt autót, hogy nem ellenőrizted le műszaki állapotát, akkor még nem késő. Vidd el egy megbízható szervizbe, és nézesd át tetőtől talpig, különben veszélyessé is válhat a jónak gondolt vételed.

Sokan vásárolnak vaktában

A különböző szaklapok, a média egyéb felületei és mi sem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy mindenki csak úgy vegyen használt autót, ha tökéletesen tisztában van annak műszaki állapotával. Kérd le az elérhető adatokat, végezz el egy előzetes, teljeskörű vizsgálatot, ahol minden hibára fény derül. Ha ezek után úgy döntesz, megveszed a kocsit, akkor könnyű dolgod van: pontosan tudod, milyen problémákkal kell a szervizbe vinned a járművet. Így aztán előre tudhatod, hogy körülbelül mennyibe kerül majd az esetleges hibák rendbetétele. Ha nincs jól bevált szerelőd, megbízható szervized, akkor azt javasoljuk, első körben márkaszervizhez fordulj.

Ez persze egy erősen idealizált példa, hiszen sajnos sokan vásárolnak úgy autót, hogy bizony fogalmuk sincs, valójában mit vettek. Ha te sem tudod, akkor számos dologra kell figyelned. Ha nem tudod biztosan, hogy mikor cseréltek olajat az autóban, akkor kezdd a motorolaj csere műveletével. Cseréltesd le a motorolaj szűrőjét és a levegőszűrőt is, hogy biztosra menj. Ha benzines járművet vettél, akkor nézesd meg a gyújtógyertyákat, ha öregek, akkor muszáj, hogy újat tegyenek bele. Ha dízeles a kocsi, akkor a gázolajszűrő cseréjével érdemes indítani a szervizedben, mert ezek a motorok igen érzékenyek a különböző szennyeződésekre.

Fékrendszer, futómű és abroncsok

Ha sorrendet kellene felállítani, akkor minden bizonnyal a fékrendszer előrébb kerülne, mint az olaj, hiszen a jármű legfontosabb részéről van szó. Sokan felejtik el megvizsgáltatni a féktárcsák és a betétek állapotát, pedig a magyar utakon futó kocsik jelentős részénél van ezzel valamilyen gond. Ha pedig a tárcsát amúgy is cserélteted, és szétszedték a rendszert, akkor dobj rá még egy kis összeget, a betéteket is cseréld le. Ne feledkezz meg arról sem, hogy hidraulikus rendszer esetében a folyadékot minimum kétévente cseréld le.

Nem csak a motorolaj folyékony halmazállapotú a kocsidban, ezeket szintén ellenőrizd, ha használt kocsit vettél. A hűtőfolyadék szintjét rendszeresen nézd meg: könnyen felforr a motorod, ha nincs elég víz a tartályban. Ha télen veszel használt kocsit, akkor pedig a fagyállót nézd át mindenképpen. A váltóolajról se feledkezz meg, ez leginkább automataváltók és a duplakuplunggal rendelkező váltók esetében fontos. Elengedhetetlen a futómű ellenőrzése is, ha azt érzed, hogy valamerre elhúz a kocsi menet közben, akkor biztosan gond van. Akkor is vizsgáld meg, ha nem érzel semmilyen problémát. Jobb félni, mint megijedni. Nézd át a gumiabroncsokat is, ha elöregedett, akkor mindenképp cserélj, illetve állítsd be a gyártó által javasolt nyomásértéket is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata