Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ezekre figyelj használt autó vásárlása után

A szerelő átnézi a használt autót

Fékrendszer, olaj, hűtővíz, karosszéria. Ha valamiért úgy vásároltál használt autót, hogy nem ellenőrizted le műszaki állapotát, akkor még nem késő. Vidd el egy megbízható szervizbe, és nézesd át tetőtől talpig, különben veszélyessé is válhat a jónak gondolt vételed.

Sokan vásárolnak vaktában

A különböző szaklapok, a média egyéb felületei és mi sem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy mindenki csak úgy vegyen használt autót, ha tökéletesen tisztában van annak műszaki állapotával. Kérd le az elérhető adatokat, végezz el egy előzetes, teljeskörű vizsgálatot, ahol minden hibára fény derül. Ha ezek után úgy döntesz, megveszed a kocsit, akkor könnyű dolgod van: pontosan tudod, milyen problémákkal kell a szervizbe vinned a járművet. Így aztán előre tudhatod, hogy körülbelül mennyibe kerül majd az esetleges hibák rendbetétele. Ha nincs jól bevált szerelőd, megbízható szervized, akkor azt javasoljuk, első körben márkaszervizhez fordulj.

Ez persze egy erősen idealizált példa, hiszen sajnos sokan vásárolnak úgy autót, hogy bizony fogalmuk sincs, valójában mit vettek. Ha te sem tudod, akkor számos dologra kell figyelned. Ha nem tudod biztosan, hogy mikor cseréltek olajat az autóban, akkor kezdd a motorolaj csere műveletével. Cseréltesd le a motorolaj szűrőjét és a levegőszűrőt is, hogy biztosra menj. Ha benzines járművet vettél, akkor nézesd meg a gyújtógyertyákat, ha öregek, akkor muszáj, hogy újat tegyenek bele. Ha dízeles a kocsi, akkor a gázolajszűrő cseréjével érdemes indítani a szervizedben, mert ezek a motorok igen érzékenyek a különböző szennyeződésekre.

Fékrendszer, futómű és abroncsok

Ha sorrendet kellene felállítani, akkor minden bizonnyal a fékrendszer előrébb kerülne, mint az olaj, hiszen a jármű legfontosabb részéről van szó. Sokan felejtik el megvizsgáltatni a féktárcsák és a betétek állapotát, pedig a magyar utakon futó kocsik jelentős részénél van ezzel valamilyen gond. Ha pedig a tárcsát amúgy is cserélteted, és szétszedték a rendszert, akkor dobj rá még egy kis összeget, a betéteket is cseréld le. Ne feledkezz meg arról sem, hogy hidraulikus rendszer esetében a folyadékot minimum kétévente cseréld le.

Nem csak a motorolaj folyékony halmazállapotú a kocsidban, ezeket szintén ellenőrizd, ha használt kocsit vettél. A hűtőfolyadék szintjét rendszeresen nézd meg: könnyen felforr a motorod, ha nincs elég víz a tartályban. Ha télen veszel használt kocsit, akkor pedig a fagyállót nézd át mindenképpen. A váltóolajról se feledkezz meg, ez leginkább automataváltók és a duplakuplunggal rendelkező váltók esetében fontos. Elengedhetetlen a futómű ellenőrzése is, ha azt érzed, hogy valamerre elhúz a kocsi menet közben, akkor biztosan gond van. Akkor is vizsgáld meg, ha nem érzel semmilyen problémát. Jobb félni, mint megijedni. Nézd át a gumiabroncsokat is, ha elöregedett, akkor mindenképp cserélj, illetve állítsd be a gyártó által javasolt nyomásértéket is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!