fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Ezeket Ön is ellenőrizheti autóján a tavaszi karbantartás alkalmával

Tiszta Peugeot

Gumicsere, takarítás, tisztítás, teljes átvizsgálás… A téli időszak rendkívül megviseli az autókat, emiatt elengedhetetlen a tavaszi szezonra való felkészítésük. Mutatjuk, hogy pontosan milyen lépésekből áll a gépjárművek tavaszi felkészítése.

Gumicsere, takarítás, tisztítás

A téli gumi a meleg időben nem tapad úgy, mint a nyári gumi. Emiatt jelentősen megnőhet a féktáv, ami balesethez vezethet. Szóval a gumicsere a tavaszi felkészítés első lépése. A nyári guminál 4 mm az elfogadható profilmélység, amennyiben ez alá kerül, nem érdemes felhelyezni, újat kell venni. Továbbá arra is figyelni kell, hogy 5 évnél idősebb gumiabroncs ne kerüljön az autóra. Mikor jön el a gumicsere ideje? Érdemes várni március végéig. Sőt, akár még tovább is, ha utazás van tervben olyan országokba, ahol még lehet hó és jég. Mindemellett a guminyomást is ellenőrizni kell, hiszen ez is fontos a biztonságos közlekedés és a megfelelő fogyasztás érdekében. A gumik ellenőrzése mellett fontos lépés a takarítás is. A téli időszakban sóval szórják fel az utakat, melyek az autóra kerülve kifejezetten károsak. Amennyiben nem kerülnek időben eltávolításra, szétmarhatják az autó bizonyos elemeit. Emiatt a sót az egyéb szennyeződésekkel együtt nagynyomású mosással érdemes eltávolítani. Továbbá az utasteret és a motorteret és érdemes kitisztítani. Utóbbit érdemes szakemberre bízni, hiszen ügyelni kell közben az elektronikára.

Teljes átvizsgálás szakszervizben

Érdemes teljes átvizsgálást végeztetni egy szakszervizben, hiszen csak így lehetünk biztosak abban, hogy az autó valóban készen áll a tavaszi szezonra. Át kell vizsgáltatni egy szakemberrel a fékeket, a hűtőfolyadékot, a szélvédőt, a légszűrőt, a hajtószíjakat, az akkumulátort, a gyújtógyertyákat, a motorolajat és a világítást. Mindemellett pedig a futóművet is át kell nézetni a tavaszi szezon előtt. A téli időszakban nehezebb észrevenni a kátyúkat, így szinte mindenki belehajt néhányba ezekben a hónapokban. Ennek a futómű látja a kárát, szóval minden esetben érdemes felkeresni egy szakembert, aki elvégzi a műszeres beállítást amennyiben szükséges. Az említett lépések elvégzése elengedhetetlen a biztonságos közlekedés érdekében. Persze most is gondolni kell a téli időszakra, szóval ügyelni kell a hólánc, a hózokni és a téli gumi megfelelő tárolására. A nem használt gumiabroncsot állítva kell tárolni, illetve csökkenteni kell benne a nyomást. Továbbá érdemes időnként átforgatni, hogy a téli időszakban újra megbízható szolgálatot nyújtson.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata