Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ezeket Ön is ellenőrizheti autóján a tavaszi karbantartás alkalmával

Tiszta Peugeot

Gumicsere, takarítás, tisztítás, teljes átvizsgálás… A téli időszak rendkívül megviseli az autókat, emiatt elengedhetetlen a tavaszi szezonra való felkészítésük. Mutatjuk, hogy pontosan milyen lépésekből áll a gépjárművek tavaszi felkészítése.

Gumicsere, takarítás, tisztítás

A téli gumi a meleg időben nem tapad úgy, mint a nyári gumi. Emiatt jelentősen megnőhet a féktáv, ami balesethez vezethet. Szóval a gumicsere a tavaszi felkészítés első lépése. A nyári guminál 4 mm az elfogadható profilmélység, amennyiben ez alá kerül, nem érdemes felhelyezni, újat kell venni. Továbbá arra is figyelni kell, hogy 5 évnél idősebb gumiabroncs ne kerüljön az autóra. Mikor jön el a gumicsere ideje? Érdemes várni március végéig. Sőt, akár még tovább is, ha utazás van tervben olyan országokba, ahol még lehet hó és jég. Mindemellett a guminyomást is ellenőrizni kell, hiszen ez is fontos a biztonságos közlekedés és a megfelelő fogyasztás érdekében. A gumik ellenőrzése mellett fontos lépés a takarítás is. A téli időszakban sóval szórják fel az utakat, melyek az autóra kerülve kifejezetten károsak. Amennyiben nem kerülnek időben eltávolításra, szétmarhatják az autó bizonyos elemeit. Emiatt a sót az egyéb szennyeződésekkel együtt nagynyomású mosással érdemes eltávolítani. Továbbá az utasteret és a motorteret és érdemes kitisztítani. Utóbbit érdemes szakemberre bízni, hiszen ügyelni kell közben az elektronikára.

Teljes átvizsgálás szakszervizben

Érdemes teljes átvizsgálást végeztetni egy szakszervizben, hiszen csak így lehetünk biztosak abban, hogy az autó valóban készen áll a tavaszi szezonra. Át kell vizsgáltatni egy szakemberrel a fékeket, a hűtőfolyadékot, a szélvédőt, a légszűrőt, a hajtószíjakat, az akkumulátort, a gyújtógyertyákat, a motorolajat és a világítást. Mindemellett pedig a futóművet is át kell nézetni a tavaszi szezon előtt. A téli időszakban nehezebb észrevenni a kátyúkat, így szinte mindenki belehajt néhányba ezekben a hónapokban. Ennek a futómű látja a kárát, szóval minden esetben érdemes felkeresni egy szakembert, aki elvégzi a műszeres beállítást amennyiben szükséges. Az említett lépések elvégzése elengedhetetlen a biztonságos közlekedés érdekében. Persze most is gondolni kell a téli időszakra, szóval ügyelni kell a hólánc, a hózokni és a téli gumi megfelelő tárolására. A nem használt gumiabroncsot állítva kell tárolni, illetve csökkenteni kell benne a nyomást. Továbbá érdemes időnként átforgatni, hogy a téli időszakban újra megbízható szolgálatot nyújtson.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata