Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Ezeket ellenőrizze autóján, ha hosszabb útra indul

Egy rutinszerűnek tűnő utazás is kellemetlenné válhat, ha felkészületlenül ülünk a volán mögé. Néhány egyszerű művelettel és kis utánajárással azonban biztonságban indulhatunk útnak.

Mennyi az optimális profilmélység?

A hosszabb útra, kirándulni, síelni vagy csak éppen a rokonokhoz utazó családok számára hasznos és fontos, ha az indulás előtt megfogadnak néhány alapszabályt. Kis előkészüléssel nagy bonyodalmakat lehet megelőzni. A Magyar Autóklub például arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen az optimális profilmélységgel rendelkező gumiabroncs. A hatóságilag előírt minimális mélysége 1,6 milliméter, de például a nyári abroncsok esetében minimum 3 milliméter mondható megbízhatónak. Az ennél kisebb profilmélységgel rendelkező gumiabroncsok cseréjéről időben szükséges gondoskodni.

Ügyeljünk az abroncsnyomásra!

Ugyancsak a defektek elkerülését szolgálja a megfelelő abroncsnyomás beállítása. Az előírt nyomás jobb kormányozhatóságot, optimális tapadást, fékstabilitást és fékutat biztosít. Alacsony nyomással viszont a gumiabroncs hamarabb felmelegszik, amely gyengíti az abroncs összetevőit, növelve a defekt kockázatát. A forgalmi dugóknál, határátkelőknél megnövekedett forgalommal kell számolni, ezért előfordulhat, hogy az utasok több órát várakozással töltenek az autóban. Ilyenkor a szokásosnál több folyadékot kell bekészíteni annak érdekében, hogy elkerülhessük a dehidratáltságot. Az utazás idején nem szabad túlpakolni az autót, mert azzal ugyanolyan helyrehozhatatlan károsodásokat okozhatunk a gumikban, mint az előírtnál alacsonyabb abroncsnyomással történő közlekedéssel. Fokozott terhelés esetén állítsuk be a gépjármű gyártója által ilyen esetekre javasolt légnyomásértékeket: ezen értékek vagy a gépjármű B oszlopán vagy a tanksapka fedelének belső oldalán találhatók.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantart