Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ezeket az eszközöket szerezd be, ha otthon akarod cserélni

Általában azt javasoljuk, hogy mindent érdemes szakemberre bízni az autóval kapcsolatban. Azonban az olajcsere nem ilyen, hiszen sokat lehet vele spórolni, ha nem szervizben csináltatjuk, ráadásul nem is bonyolult feladat. Mutatjuk, mit érdemes tudni az otthoni olajcseréről.

Az új motorolaj esetében fontos, hogy rendelkezzen a gyártó tanúsítványával

Olajcserére általában 10-15 ezer kilométerenként van szükség. Az olajcsere során többek között arra kell figyelni, hogy milyen olajra kerül a választás, mivel kerül leszedésre az olajszűrő és hogyan történik a leengedés. Lássuk, picit részletesebben! Az autógyárak előírnak minősítési szintet, amit mindenképpen figyelembe kell venni az új motorolaj és az új szűrő megvásárlásakor. Az új motorolaj esetében a viszkozitás mellett fontos, hogy rendelkezzen a gyártó tanúsítványával. A motorolajon semmi esetre sem szabad spórolni, hiszen egy rossz változat könnyedén tönkreteheti a motort. Első lépésként meg kell emelni az autót és alá kell támasztani. Ehhez értelemszerűen szükség lesz egy emelőre és egy támasztékra. Az autóemelő használata gondos körültekintést igényel. Amennyiben van otthon akna, természetesen nincs szükség emelésre. Ezt követően a leeresztő csavart kell kicsavarni és a használt olajat egy edénybe engedni. Ezt az olajat nem szabad a lefolyóba önteni, hiszen rendkívül káros a környezetre. Ma már a legtöbb benzinkúton átveszik a használt motorolajat.

Fontos, hogy megfelelően kerüljön a helyére az új szűrő

Miután kifolyt a használt olaj, le kell csavarni az olajszűrőt. Ezt követően mehet vissza a helyére a leeresztő csavar. Ekkor már elő lehet venni az új szűrőt és meg lehet tölteni az új motorolajjal. A tömítést is érdemes bekenni vele, majd pedig vissza lehet csavarni a szűrőt. Fontos, hogy megfelelően kerüljön a helyére az új szűrő, különben könnyen meghibásodhat a motor. Az otthoni olajcsere részfeladatai közül a legegyszerűbb következik: az új motorolaj betöltése a betöltőnyílásba. Típustól függően előfordulhat, hogy nehézkes a hozzáférés, ilyenkor bátran lehet használni tiszta tölcsért is a művelethez. A töltés közben nívópálcával ellenőrizhető az olajszint. Napjainkban már az otthoni olajcseréhez szükséges eszközök, azaz a villáskulcs, az emelő, a támasz, az új motorolaj, az új szűrő és a nívópálca, beszerezhetőek szakboltokban és webáruházakban. Fontos hangsúlyozni, hogy csak akkor szabad hozzákezdeni az otthoni olajcseréhez, ha teljesen biztosak vagyunk a dolgunkban, különben akár kárt is okozhatunk a rendszerben.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata