Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ezekből a jelekből észlelheted, hogy tisztításra van szüksége a klímának

digitális autóklíma

Minden modern autóban szériatartozék a légkondicionáló berendezés. Nem volt ez mindig így: ki ne emlékezne rá, amikor szüleink féltve őrzött Trabantjának, vagy Ladájának kézzel kellett letekerni az egyik ablakát, hogy legalább a beáramló menetszél hűtsön valamit az utastérbe szorult fullasztó forróságon. A klímák beszerelésével ez a gond megszűnt, egy gombnyomással kellemes hőmérsékletben utazhatunk. Az alkatrész azonban idővel beszennyeződhet, ezért néha nem árt tisztítanunk.

Miért kell tisztítani az autóklímát?

A gépjármű légkondicionáló berendezése tökéletes táptalajt nyújt a baktériumok, a vírusok és a gombák megtelepedéséhez. Ezek egy része ártalmatlan, egy részük viszont rendkívül káros az emberi szervezetre. Gyakran észre sem vesszük, hogy megjelentek a klíma belsejében, csak azt tapasztaljuk, hogy gyakran tüsszögünk az autóban ülve, vagy valami irritálja a szemünket, orrunkat. Ha hagyjunk elburjánzani a nem oda való elemeket az alkatrészekben, az könnyen válthat ki az arra hajlamosakban allergiás reakciót. Sőt, a gyengébb immunrendszerrel rendelkező emberek könnyedén megbetegedhetnek, gyakran vehetnek észre magukon megfázásszerű tüneteket: a köhögés, a szemkönnyezés, a gyakori orrfolyás mind-mind lehet a jele annak, hogy megérett az autóklíma egy tisztításra. A klíma első bekapcsolása még általában a tavasz végi meleg napok egyikén történik meg, emiatt sokan nem is gondolnak arra, hogy a hiba az autóban keresendő, egyszerűen arra gyanakodnak, hogy meghűltek a változékony április-májusi időben. Ennél sokkal egyértelműbb jele a légkondicionálóban megtelepedő gombáknak és baktériumoknak, ha az első bekapcsoláskor orrfacsaró bűz lepi el az utasteret. Bármelyiket is tapasztaljuk, nem tehetünk mást, ha használni akarjuk a klímát, mint kitisztítani.

Hogyan tisztítsuk a klímát?

Az autó légkondicionálójának tisztítása nem túl bonyolult feladat és nem is túl drága. Legalábbis megéri, amennyiben nem szeretnénk elszenvedni sem a fentebb felsoroltak valamelyikét, sem azt, hogy adott esetben a negyven fokos autóban kell izzadnunk utazás közben. Érdemes évente legalább egyszer elvégeznünk, lehetőleg a tavaszi első használat előtt. Ehhez vásárolhatunk többféle tisztító sprayt, vagy habot, de a legjobb megoldás, ha elvisszük a szervizbe, ahol néhány ezer forintért ezt elvégzik helyettünk. Sőt, a hűtőközeg mennyiségét is leellenőrzik, és szükség esetén szintén néhány ezer forint ellenében fel is töltik a rendszert. Ha mégis magunk végeznénk a tisztítást, akkor a spray használata az egyszerűbb, az nem igényel semmilyen szerelési munkát. Minden esetben olvassuk el figyelmesen a flakonon lévő használati utasítást, kövessük minden lépését helyesen. Az eredmény kellemes, friss illatú utastér lesz, már amennyiben nincs nagy gond, minimális a lerakódott szennyeződés. A hab bevetéséhez már tudnunk kell, hogy hogyan lehet hozzáférni a berendezés egyes elemeihez, de nem lehetetlen feladat, és hatékonyabb is a kellemetlen szagok és a szennyező anyagok ellen. A jobb eredményért használhatjuk mindkettőt. A legjobb azonban a teljesen vegyszermentes ózonos tisztítás, amelyet megfelelő készülék hiányában a szerelőműhelyben tudnak elvégezni. Ennek a segítségével az utastér és a légkondicionáló berendezés nem csak tisztításra, hanem fertőtlenítésre is kerül. Nincs értelme tehát halogatni a klímatisztítást, a komfortérzetünk és az egészségünk is megérdemli a minimum évenkénti egyszeri beavatkozást.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata