Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ez mindenkit érint: jelentősen átalakul a közeljövőben a magyar autópiac

Család a strandon autóval

Az első évben akár tízezer új, minimum hétszemélyes autó is érkezhet a magyar utakra a nagycsaládosoknak járó állami támogatásnak köszönhetően. A választékkal nem lesz gond, készülnek a márkakereskedők, így jelentősen megfiatalodhat a magyarországi autópark átlagéletkora.

Tízezer új autó érkezhet az utakra

Hétszemélyes, vadonatúj személygépkocsikkal telnek, telhetnek meg a következő 12 hónap során a magyar utak, ugyanis tízezer ilyen autóra adhat támogatást a magyar kormány ebben az időszakban. A változtatás egészen biztosan akkor is szembetűnő lesz az utakon, hogyha nem mindenki él a lehetőséggel, így pedig minden közlekedésben résztvevő magyar a saját szemével láthatja a gépjárműpark megújulását. Ebben, azaz a támogatással vásárolt autók felismerésében egyébként az is segít majd, hogy Családbarát Magyarország feliratú matricákat helyeznek el ezeken a kocsikon, pontosabban ezt kéri a támogatást biztosító Emberi Erőforrások Minisztériuma a nagycsaládosoktól. Aki még nem tudná: a július 1-jétől indult, vissza nem térítendő támogatást azok vehetik igénybe autóvásárlásra, akik jelenleg is legalább három gyermeket nevelnek, vagy azok, akik a harmadik gyermeküket várják – a terhesség tizenkettedik hete után él ez a lehetőség. Ennek összege 2,5 millió forint, amelyet akkor lehet igénybe venni, ha legalább hétszemélyes új gépkocsit szeretne valaki vásárolni, de lakóautóra nem használható fel a pénz. Sietni nem kell, hiszen minimum 2022 végéig fennáll ez a lehetőség az igénylést pedig egyrészt a Magyar Államkincstárnál, másrészt a kormányablakoknál lehet benyújtani. Önerő viszont szükséges a támogatáshoz: a kocsi bruttó vételárának maximum a fele lehet az állami pénz. Minden további részlet és információ elérhető a csalad.hu oldalon.

A választékkal nem lesz baj

És hogy számszerűleg hogy néz majd ki ez a folyamat? A következő egy évre említett tízezer autó csak a kezdet, idén, a második félévre ugyanis öt-, jövőre viszont tízmilliárd forintot különítenek el erre a célra. Ez a pénz elég arra, hogy az összes magyar nagycsaládos megpályázza a támogatást, és szinte fél áron új autóhoz jusson. Fontos szempont, hogy az új típus környezetkímélő legyen, de ez az új modellekre azért többnyire igaz. Választék is lesz bőven, hiszen már több autógyártó jelezte, hogy kidolgoznak speciális konstrukciókat erre a támogatásra. Több tucat márka modelljei közül lehet majd válogatni pénztárcától és felszereltségi szinttől függően. Érdemes tehát mindenkinek felkészülnie: a hétszemélyes új autók iránt igencsak megnő a kereslet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata