Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Ez mindenkit érint: jelentősen átalakul a közeljövőben a magyar autópiac

Család a strandon autóval

Az első évben akár tízezer új, minimum hétszemélyes autó is érkezhet a magyar utakra a nagycsaládosoknak járó állami támogatásnak köszönhetően. A választékkal nem lesz gond, készülnek a márkakereskedők, így jelentősen megfiatalodhat a magyarországi autópark átlagéletkora.

Tízezer új autó érkezhet az utakra

Hétszemélyes, vadonatúj személygépkocsikkal telnek, telhetnek meg a következő 12 hónap során a magyar utak, ugyanis tízezer ilyen autóra adhat támogatást a magyar kormány ebben az időszakban. A változtatás egészen biztosan akkor is szembetűnő lesz az utakon, hogyha nem mindenki él a lehetőséggel, így pedig minden közlekedésben résztvevő magyar a saját szemével láthatja a gépjárműpark megújulását. Ebben, azaz a támogatással vásárolt autók felismerésében egyébként az is segít majd, hogy Családbarát Magyarország feliratú matricákat helyeznek el ezeken a kocsikon, pontosabban ezt kéri a támogatást biztosító Emberi Erőforrások Minisztériuma a nagycsaládosoktól. Aki még nem tudná: a július 1-jétől indult, vissza nem térítendő támogatást azok vehetik igénybe autóvásárlásra, akik jelenleg is legalább három gyermeket nevelnek, vagy azok, akik a harmadik gyermeküket várják – a terhesség tizenkettedik hete után él ez a lehetőség. Ennek összege 2,5 millió forint, amelyet akkor lehet igénybe venni, ha legalább hétszemélyes új gépkocsit szeretne valaki vásárolni, de lakóautóra nem használható fel a pénz. Sietni nem kell, hiszen minimum 2022 végéig fennáll ez a lehetőség az igénylést pedig egyrészt a Magyar Államkincstárnál, másrészt a kormányablakoknál lehet benyújtani. Önerő viszont szükséges a támogatáshoz: a kocsi bruttó vételárának maximum a fele lehet az állami pénz. Minden további részlet és információ elérhető a csalad.hu oldalon.

A választékkal nem lesz baj

És hogy számszerűleg hogy néz majd ki ez a folyamat? A következő egy évre említett tízezer autó csak a kezdet, idén, a második félévre ugyanis öt-, jövőre viszont tízmilliárd forintot különítenek el erre a célra. Ez a pénz elég arra, hogy az összes magyar nagycsaládos megpályázza a támogatást, és szinte fél áron új autóhoz jusson. Fontos szempont, hogy az új típus környezetkímélő legyen, de ez az új modellekre azért többnyire igaz. Választék is lesz bőven, hiszen már több autógyártó jelezte, hogy kidolgoznak speciális konstrukciókat erre a támogatásra. Több tucat márka modelljei közül lehet majd válogatni pénztárcától és felszereltségi szinttől függően. Érdemes tehát mindenkinek felkészülnie: a hétszemélyes új autók iránt igencsak megnő a kereslet.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.