fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Erdélybe indul autóval? Van két jó hírünk!

A Radnót és Nyárádtő közötti 13,7 kilométeres szakaszt már átadták, emellett a Bors és Berettyószéplak közötti 60 kilométeres résznél is felgyorsultak az események az A3-as észak-erdélyi autópályán, Romániában. A többnyire európai uniós pénzből megvalósuló fejlesztések az Erdélybe utazó magyar turistáknak is hasznukra válhatnak.

Négy települést lehet elkerülni

Aki már próbálta valaha, milyen egy erdélyi kirándulás magyarként, az talán egyetlen negatívumot tud említeni ezzel kapcsolatban: azt a fránya hosszú utazást. Romániában egy ideig ugyan autópályán haladhat az ember, utána azonban falukon keresztül, kacskaringós utakon vezet az út erre a varázslatos helyre. Az viszont jó hír, hogy folyamatosan javul a helyzet.

Nemrég megnyitották az A3-as észak-erdélyi autópálya legújabb, 13,7 kilométeres szakaszát, amely Radnót és Nyárádtő között húzódik. A legnagyobb haszna, hogy aki Kolozsvár és Marosvásárhely között halad, négy települést is ki tud kerülni a segítségével. Hamarosan még jobb lesz a helyzet, hiszen már csak 33 kilométert kell áthidalni, hogy összekössék a szakaszt a Magyarnádas és Aranyosgyéres közötti 62 kilométeres autópályával. Ezen a részen is folyamatosan haladnak a munkálatok. A már említett 13,7 kilométeres szakasz megépítésének összköltsége átszámítva 21,5 milliárd forint volt, amelyet háromnegyed részben európai uniós forrás fedezett, a többit a román állam állta. A munkálatokat egy osztrák, egy német és egy román cég vitte véghez.

Készül az út Bors és Berettyószéplak között

A fenti szakasz tehát már készen van, emellett pedig aláírtak egy tervezési és kivitelezési szerződést az észak-erdélyi autópálya román–magyar államhatár melletti 5,35 kilométeres szakaszára is. Erről a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság számolt be. Ez a rész Bors és Bihar települések között húzódik, és már a kivitelezőket is megtalálták, és megnevezték az építkezésre. Minderre uniós forrásból átszámítva közel 10 milliárd forintnyi román lej jut. A szakasz tizenkilenc hónap alatt készül majd el. Szintén kiépítik a Bihar és Bisztraterebes közötti 28,5 kilométeres szakaszt, ám ott még nem fejeződött be a pályázat végleges eredményhirdetési folyamata. Összességében a Bors és Berettyószéplak közötti útvonalat fedik le autópályával, amely 60 kilométer hosszú lesz. A Bisztraterebes és Berettyószéplak közötti harmadik szakaszról csak később döntenek, de természetesen az is megépül. Ha pedig kész az egész, akkor a magyarországi M4-eshez csatlakozik hozzá, segítve a térség összekötését és gyorsabb forgalmát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata