Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Erdélybe indul autóval? Van két jó hírünk!

A Radnót és Nyárádtő közötti 13,7 kilométeres szakaszt már átadták, emellett a Bors és Berettyószéplak közötti 60 kilométeres résznél is felgyorsultak az események az A3-as észak-erdélyi autópályán, Romániában. A többnyire európai uniós pénzből megvalósuló fejlesztések az Erdélybe utazó magyar turistáknak is hasznukra válhatnak.

Négy települést lehet elkerülni

Aki már próbálta valaha, milyen egy erdélyi kirándulás magyarként, az talán egyetlen negatívumot tud említeni ezzel kapcsolatban: azt a fránya hosszú utazást. Romániában egy ideig ugyan autópályán haladhat az ember, utána azonban falukon keresztül, kacskaringós utakon vezet az út erre a varázslatos helyre. Az viszont jó hír, hogy folyamatosan javul a helyzet.

Nemrég megnyitották az A3-as észak-erdélyi autópálya legújabb, 13,7 kilométeres szakaszát, amely Radnót és Nyárádtő között húzódik. A legnagyobb haszna, hogy aki Kolozsvár és Marosvásárhely között halad, négy települést is ki tud kerülni a segítségével. Hamarosan még jobb lesz a helyzet, hiszen már csak 33 kilométert kell áthidalni, hogy összekössék a szakaszt a Magyarnádas és Aranyosgyéres közötti 62 kilométeres autópályával. Ezen a részen is folyamatosan haladnak a munkálatok. A már említett 13,7 kilométeres szakasz megépítésének összköltsége átszámítva 21,5 milliárd forint volt, amelyet háromnegyed részben európai uniós forrás fedezett, a többit a román állam állta. A munkálatokat egy osztrák, egy német és egy román cég vitte véghez.

Készül az út Bors és Berettyószéplak között

A fenti szakasz tehát már készen van, emellett pedig aláírtak egy tervezési és kivitelezési szerződést az észak-erdélyi autópálya román–magyar államhatár melletti 5,35 kilométeres szakaszára is. Erről a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság számolt be. Ez a rész Bors és Bihar települések között húzódik, és már a kivitelezőket is megtalálták, és megnevezték az építkezésre. Minderre uniós forrásból átszámítva közel 10 milliárd forintnyi román lej jut. A szakasz tizenkilenc hónap alatt készül majd el. Szintén kiépítik a Bihar és Bisztraterebes közötti 28,5 kilométeres szakaszt, ám ott még nem fejeződött be a pályázat végleges eredményhirdetési folyamata. Összességében a Bors és Berettyószéplak közötti útvonalat fedik le autópályával, amely 60 kilométer hosszú lesz. A Bisztraterebes és Berettyószéplak közötti harmadik szakaszról csak később döntenek, de természetesen az is megépül. Ha pedig kész az egész, akkor a magyarországi M4-eshez csatlakozik hozzá, segítve a térség összekötését és gyorsabb forgalmát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.