Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Erdélybe indul autóval? Van két jó hírünk!

A Radnót és Nyárádtő közötti 13,7 kilométeres szakaszt már átadták, emellett a Bors és Berettyószéplak közötti 60 kilométeres résznél is felgyorsultak az események az A3-as észak-erdélyi autópályán, Romániában. A többnyire európai uniós pénzből megvalósuló fejlesztések az Erdélybe utazó magyar turistáknak is hasznukra válhatnak.

Négy települést lehet elkerülni

Aki már próbálta valaha, milyen egy erdélyi kirándulás magyarként, az talán egyetlen negatívumot tud említeni ezzel kapcsolatban: azt a fránya hosszú utazást. Romániában egy ideig ugyan autópályán haladhat az ember, utána azonban falukon keresztül, kacskaringós utakon vezet az út erre a varázslatos helyre. Az viszont jó hír, hogy folyamatosan javul a helyzet.

Nemrég megnyitották az A3-as észak-erdélyi autópálya legújabb, 13,7 kilométeres szakaszát, amely Radnót és Nyárádtő között húzódik. A legnagyobb haszna, hogy aki Kolozsvár és Marosvásárhely között halad, négy települést is ki tud kerülni a segítségével. Hamarosan még jobb lesz a helyzet, hiszen már csak 33 kilométert kell áthidalni, hogy összekössék a szakaszt a Magyarnádas és Aranyosgyéres közötti 62 kilométeres autópályával. Ezen a részen is folyamatosan haladnak a munkálatok. A már említett 13,7 kilométeres szakasz megépítésének összköltsége átszámítva 21,5 milliárd forint volt, amelyet háromnegyed részben európai uniós forrás fedezett, a többit a román állam állta. A munkálatokat egy osztrák, egy német és egy román cég vitte véghez.

Készül az út Bors és Berettyószéplak között

A fenti szakasz tehát már készen van, emellett pedig aláírtak egy tervezési és kivitelezési szerződést az észak-erdélyi autópálya román–magyar államhatár melletti 5,35 kilométeres szakaszára is. Erről a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság számolt be. Ez a rész Bors és Bihar települések között húzódik, és már a kivitelezőket is megtalálták, és megnevezték az építkezésre. Minderre uniós forrásból átszámítva közel 10 milliárd forintnyi román lej jut. A szakasz tizenkilenc hónap alatt készül majd el. Szintén kiépítik a Bihar és Bisztraterebes közötti 28,5 kilométeres szakaszt, ám ott még nem fejeződött be a pályázat végleges eredményhirdetési folyamata. Összességében a Bors és Berettyószéplak közötti útvonalat fedik le autópályával, amely 60 kilométer hosszú lesz. A Bisztraterebes és Berettyószéplak közötti harmadik szakaszról csak később döntenek, de természetesen az is megépül. Ha pedig kész az egész, akkor a magyarországi M4-eshez csatlakozik hozzá, segítve a térség összekötését és gyorsabb forgalmát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata