Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Elkészült az ablaküveg, amelyen a vakok is élvezhetik a táj szépségét

Forradalmi újítással jelentkezett a Ford: az „Érezd a kilátást!” elnevezésű innováció az autó ablakán a kivetített képeket rezgéssé alakítja, így a vak és gyengénlátó utasok is élvezhetik a látványt.

Fotókon rögzíti a tájat, majd monokróm képekké alakítja

A magas hegyek, hosszan elterülő síkságok látványa minden utat gyönyörködtetővé tesz, de sajnos a vakok és gyengénlátók nem élhetik meg ezt a gyönyört. Ám most itt az innováció, mely megoldja problémájukat: az intelligens ablak. Az újdonság segítségével ők is érzékelhetik az út közben látható tájat. Az Érezd a kilátást program fotókat lő a tájról, majd átkonvertálja őket erős kontrasztú monokróm képekké, amelyek specifikus LED-ek segítségével jelennek meg az ablaküvegen. Ha megérintik a képet, akkor a szürke 255-féle intenzitással vibráló árnyalatainak megtapintásával reprodukálhatják a tájat. Az innováció kidolgozásáért a Ford of Italy-nak és a GTB Roma-nak mondhatunk köszönetet, akiknek az Aedo segít, amely a látássérülteknek fejleszt speciális eszközöket.

A technológia modern, de az alapötlet egyszerű

Marco Alù Saffi, a Ford of Italy szóvivője elmondta, arra törekszenek, hogy jobbá tegyék az emberek életét, ez pedig fantasztikus lehetőséget kínált arra, hogy a vak és gyengénlátó utasok is átélhessék az autózás egyik örömteli részét. Habár a technológia modern, ám az alapötlet roppant egyszerű, és még a mindennapos utakat is emlékezetessé teheti. A Ford Motor Company autóipari vállalat egyébként 202 000 személynek ad munkát, és 62 gyárat működtet szerte a világban. A cég alapvetően a Ford személyautók, haszongépjárművek, SUV-ok és elektromos autók, valamint a Lincoln luxusautók gyártásával foglalkozik. Emellett folyamatosan dolgoznak az innovációs lehetőségek kiaknázásán is a Ford Intelligens Mobilitás terv keretében, melynek fő célja, hogy piacvezetővé tegye a céget a mobilitás, konnektivitás és önjáró autók terén.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata