Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Dübörög az elektromos és hibrid autók piaca

A jövő egyértelműen elektromos, valamint a légszennyező anyagot ki nem bocsátó kocsiké. Norvégiában a tavaly forgalomba helyezett új autóknak már több mint a fele elektromos vagy hibrid jármű volt, a zéró emissziósok aránya pedig húsz százalék.

Tizenkét százalékot emelkedett az elektromos és a hibrid autók részaránya

A támogatásoknak köszönhetően a forgalomba helyezett új autóknak tavaly már több mint a fele elektromos vagy hibrid jármű volt Norvégiában az OFV autóipari üzleti tanácsadó vállalat szerint: 52 százalékra emelkedett a tisztán elektromos és a hibrid járművek részaránya 2017-ben, a 2016-os 40 százalékról. Az északi országban tavaly 158 ezer új autót helyeztek forgalomba, 2,6 százalékkal többet, mint két éve. Az autók száma tavaly volt a harmadik legmagasabb az ország történetében. Zéró emissziós autóból 33 ezret helyeztek forgalomba, ez az összesnek a 20,9 százaléka. 2016-ban ugyanez a szám 16 százalék volt. A becslések szerint a zéró emissziós járművek részaránya 2018-ban 25 százalékra emelkedik az új autók között. Ebbe a kategóriába tartozik minden elektromos, valamint légszennyező anyagot ki nem bocsátó gépkocsi.

Egyre kevesebb a dízelmotoros jármű

Belsőégésű és elektromos motorral is rendelkező hibrid autóból 49 ezret helyeztek forgalomba tavaly, ez az összes 31,3 százaléka. A dízelmotoros autók részaránya tavaly 23,1 százalékra csökkent a forgalomba helyezett járművek között a 2016-os 30,8 százalékról. Öt évvel ezelőtt, 2012-ben az arány még 64 százalék volt. Norvégiában az elektromos autók számos adó- és díjkedvezményt élveznek, mentesülnek az autópályadíj és a parkolási díj megfizetése alól. Az autóeladásokat a Volkswagen Golf vezette tavaly, a második helyen a BMW i3 autója áll, a harmadikon a Toyota Rav4, a negyediken pedig a Tesla Model X tisztán elektromos autó. A kisebbik Tesla, a Model S a nyolcadik a rangsorban a Volkswagen Passat, a Mitsubishi Outlander és a Toyota Yaris után.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.