Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Drasztikus változás jöhet a magyar dízelautó piacon

Meg kell előzni az idős dízelautók Magyarországra áramlását, ennek módja a gépjárműadó rendszerének átalakítása lehet. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete átfogó javaslatot tett egy környezetvédelmi alapú adórendszer bevezetésére.

Hazánkra is hatással lehet a németországi kitiltás

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint Magyarországon olyan intézkedéseket kellene hozni, amelyek megelőznék, hogy az idős dízelautók hazánkba kerüljenek. Az egyesület a dízel gépjárművek esetleges németországi kitiltásának várható negatív környezetvédelmi hatásaira hívja fel a figyelmet. A német szövetségi közigazgatási bíróság februárban hirdette ki döntését, amely szerint az önkormányzatok kitilthatják a dízelmotorral működő járműveket a szennyezett levegőjű városokból. A német bíróság határozatának következményeként számítani kell arra, hogy a német tulajdonosok lecserélik idősebb dízelautóikat, amelyek tömegesen és olcsón kerülhetnének be a magyar piacra.

Egészségtelen a magyarországi autók korösszetétele

Az egyesület intézkedéseket szorgalmaz, hogy a várható dízelautó dömping ne érje felkészületlenül Magyarországot. Korábban is javasolták a gépjárműadó átalakítását, amely a kisebb kibocsátású járműveket adóelőnyben részesítené, illetve átfogó javaslatot tettek egy környezetvédelmi alapú adórendszer bevezetésére. Magyarországon a gépjárműpark életkora meghaladja a tizennégy évet, korösszetétele pedig egészségtelen, átlagosan EURO 4-es besorolású. Ezek a beáramló használt kocsik a jelenleg forgalmazott új gépjárművekhez képest szálló porban ötvenszeres, nitrogén-oxidban háromszoros károsanyag-kibocsátást produkálnak. Fontos: a dízelekre vonatkozó esetleges német kitiltás nem érinti az EURO 6-os környezetvédelmi besorolású, azaz a 2014. január 1. után gyártott gépjárműveket, ezek beszerzése semmiféle kitiltási kockázattal nem jár.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson