Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Drasztikus változás jöhet a magyar dízelautó piacon

Meg kell előzni az idős dízelautók Magyarországra áramlását, ennek módja a gépjárműadó rendszerének átalakítása lehet. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete átfogó javaslatot tett egy környezetvédelmi alapú adórendszer bevezetésére.

Hazánkra is hatással lehet a németországi kitiltás

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint Magyarországon olyan intézkedéseket kellene hozni, amelyek megelőznék, hogy az idős dízelautók hazánkba kerüljenek. Az egyesület a dízel gépjárművek esetleges németországi kitiltásának várható negatív környezetvédelmi hatásaira hívja fel a figyelmet. A német szövetségi közigazgatási bíróság februárban hirdette ki döntését, amely szerint az önkormányzatok kitilthatják a dízelmotorral működő járműveket a szennyezett levegőjű városokból. A német bíróság határozatának következményeként számítani kell arra, hogy a német tulajdonosok lecserélik idősebb dízelautóikat, amelyek tömegesen és olcsón kerülhetnének be a magyar piacra.

Egészségtelen a magyarországi autók korösszetétele

Az egyesület intézkedéseket szorgalmaz, hogy a várható dízelautó dömping ne érje felkészületlenül Magyarországot. Korábban is javasolták a gépjárműadó átalakítását, amely a kisebb kibocsátású járműveket adóelőnyben részesítené, illetve átfogó javaslatot tettek egy környezetvédelmi alapú adórendszer bevezetésére. Magyarországon a gépjárműpark életkora meghaladja a tizennégy évet, korösszetétele pedig egészségtelen, átlagosan EURO 4-es besorolású. Ezek a beáramló használt kocsik a jelenleg forgalmazott új gépjárművekhez képest szálló porban ötvenszeres, nitrogén-oxidban háromszoros károsanyag-kibocsátást produkálnak. Fontos: a dízelekre vonatkozó esetleges német kitiltás nem érinti az EURO 6-os környezetvédelmi besorolású, azaz a 2014. január 1. után gyártott gépjárműveket, ezek beszerzése semmiféle kitiltási kockázattal nem jár.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.