Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Csökken az új autók eladásának növekedése Európában, részben a Brexit miatt

Idén egy százalékra lassul az új autók eladásának növekedése Európában az Európai Autógyártók Szövetsége szerint. Az okok között ott van a széndioxid-kibocsátással kapcsolatos szabályok megszigorítása mellett a Brexit is.

Több mint 15 millió autót adtak el 2017-ben

Idén mindössze egy százalékra lassul az új autók eladásának a növekedése az Európai Unióban a 2017-es 3,4 százalékos bővülés után – közölte az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA). Az Európai Unióban tavaly már a negyedik egymást követő évben nőtt az eladott autók száma. A szervezet adatai szerint az elmúlt évben több mint 15 millió autót adtak el az EU-ban, 2007 óta a legtöbbet. Az Európai Autógyártók Szövetsége szerint az idei eladások növekedésének lassulása részben a széndioxid-kibocsátással kapcsolatos uniós szabályok megszigorítására és a Brexit, azaz az Egyesült Királyság az Európai Unióból tervezett kilépése miatti bizonytalanságra vezethető vissza.

De mi is az az Európai Autógyártók Szövetsége?

Az Európai Autógyártók Szövetségét 1991-ben alapították, amely tizenhat európai személygépjármű-, tehergépjármű- és autóbuszgyártó érdekét képviseli EU-szinten. A szervezet brüsszeli székhelye magában foglalja a főtitkárságot és a titkárságot, de van irodájuk Tokióban és Pekingben is. Az igazgatótanácsot a csoport tagvállalatainak elnökei alkotják, a tanács döntéseit egy bizottság készíti elő, ami a tagvállalatok igazgatóiból áll, és a főtitkár vezeti. Az Európai Autógyártók Szövetségét válaszként alapították a Brüsszelt érő fokozatos kormányzati felelősség számos összetett gazdasági, társadalmi és jogi kérdésére, ami a közelebbi európai integrációból adódott. Létrejötte jórészt annak köszönhető, hogy szükségessé vált tagvállalatainak technológiai, ipari és kereskedelmi érdekeinek képviselete.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.</