Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Csak hiszi, hogy a német autópályákkal minden rendben van

Sokan etalonnak gondolják a németországi autópálya rendszert: az országban összesen 12 ezer 949 kilométer autópálya található, ezek minősége kiváló, és még sebességkorlátozás sincs rajtuk. Tavaly mégis hétszázezernél több közlekedési dugót regisztráltak. Mi nem működik?

Másfél millió kilométeres kocsisor

Hétszázezernél is több alkalommal keletkezett közlekedési dugó a németországi autópályákon 2017-ben az ADAC német autóklub kimutatása szerint. Az autóklub összesítése alapján a 12 ezer 949 kilométeres németországi autópálya-hálózaton tavaly nagyjából 723 ezerszer volt dugó, ami hozzávetőleg négy százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Valamennyi dugót együttvéve a torlódások egy csaknem másfél millió kilométer hosszúságú kocsisort alkottak, ami öt százalékos növekedés éves szinten. Az utazók 457 ezer órát vesztegeltek a dugókban, ami kilenc százalékkal több, mint 2016-ban.

Útépítés, felújítás, teherautók

A növekedés legfőbb oka, hogy egyre nagyobb a teherautó-forgalom, és tavaly is sok helyen lassította a közlekedést útépítés vagy pályafelújítás. A legtöbb dugó csütörtökönként keletkezett 2017-ben, éves átlagban 5400 kilométer hosszan. A hétvége jellemzően nyugodtabb volt, szombatonként 1650, vasárnaponként 1600 kilométer hosszúságban volt dugó. Az adatok havi bontása szerint a június és a szeptember volt a legnehezebb, akkor 174 ezer 306 kilométer, illetve 143 ezer 485 kilométer hosszúságban volt torlódás. A legkevesebb dugó januárban, februárban és decemberben volt, amikor kevesebbet utaznak az emberek, és a hideg miatt az útépítéseket is befejezik, felfüggesztik. Érdemes tudni, hogy Németországban nincs sebességkorlátozás az autópályán, csupán egyes szakaszokon, lakott területek közelében. Az ajánlott maximális sebesség 130 kilométer/óra: baleset esetén az ezt túllépett autósoknak nem fizet a biztosító.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson