Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Biztonságos autóvezetés hóesésben

Az autó vezetése jó időben, esőben, ködben és havas időszakban is nagyon eltérő. Bár lehet, hogy nagy hóban csak évente egyszer kell hajtanunk, de mégis jó, ha tisztában vagyunk pár dologgal.

Hóesés esetén, milyen teendői vannak az autótulajdonosoknak?

A téli időszakban sok gondot okozhat a hó, főleg, ha nehezen járhatóvá teszi az utakat. Először is nagy hóesésben, ha nem muszáj, ne induljunk el. Ezzel megelőzhetjük a bajt, hogy baleset érjen bennünket, és gondoljunk arra is, hogy a mentőszolgálatok sem tudják rossz időben végezni a dolgukat megfelelően. Ha mégis elindulnánk, pár fontos szempontot sose hagyjunk ki. Figyelnünk kell nagyon a fékezésre, a gyorsulásra, a veszélyes helyzetek nyugodt kezelésére, valamint a többi közlekedőre. Az első és nagyon fontos dolgot, még indulás előtt kell elvégezni, ez pedig, hogy mindenképp tisztítsuk meg az autónkat a hótól. Ezt nemcsak a szélvédőről kell eltávolítani, de még az autó tetejéről is, mivel ha hirtelen fékeznénk, lehetséges, hogy mind a szélvédőre fog csúszni, és nem tudunk majd kilátni. Ez mellett mindenképp ellenőrizzük át a lámpákat, hogy esetleg nem fedi-e hó, illetve jég, ezzel biztosíthatjuk, hogy a rossz látási körülmények közt is, láthatóak maradjunk a többi úthasználó számára. A szélvédőről a ráfagyott havat, langyos vízzel feloldhatjuk, de ne használjunk sohase forrót, mivel ezzel megrepedhet az üveg. Előfordulhat az is, hogy a zár befagy, amit a kulcs felmelegítésével, illetve meleg vízzel tudunk megoldani. Ha az adott jármű rendelkezik automatikus esőérzékelővel, győződjünk meg róla, még az indítás előtt, hogy ez kivan-e kapcsolva, mivel a havat csapadékként érzékelheti, és automatikusan hozzákezd az ablaktörléshez. Sokszor az ablaktörlő le van fagyva és így a hirtelen indítással, tönkremehet az ablaktörlő biztosítéka.

Mire figyeljünk vezetés közben?

Miután már teljesen megtisztítottuk az autónkat és készen állunk az utazásra, mindenképp óvatosan induljunk el. Ne akarjunk gyorsan nagy sebességet elérni, ezzel nagyon vigyázzunk, mivel még a második fokozatban is előfordulhat, hogy a kerekek kipörögnek. Bár a kipörgés az automata sebességváltós járműveknél nem következik be, ha bekapcsoljuk a sebességváltón a hó beállítást, ami segít, hogy a kerék kipörgése nélkül indulhasson el a jármű. A forgalomban fordítsunk figyelmet arra, hogy mindig elegendő helyet hagyjunk az előttünk lévő autónak. Ez a távolság legyen sokkal nagyobb, mint a normál körülmények között. Forduláskor ne menjünk nagy sebességgel, és ne csináljunk semmilyen hirtelen mozdulatokat. Óvatosan bánjunk a kormánnyal, a gázzal és a fékkel is. Ha a jármű elkezd csúszni, ne fékezzünk és a kezünket se vegyük le a kormányról, hanem a lábunkat engedjük fel a gázpedálról, valamint próbáljuk egyenesbe hozni a járművet.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.