Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Biztonságos autóvezetés hóesésben

Az autó vezetése jó időben, esőben, ködben és havas időszakban is nagyon eltérő. Bár lehet, hogy nagy hóban csak évente egyszer kell hajtanunk, de mégis jó, ha tisztában vagyunk pár dologgal.

Hóesés esetén, milyen teendői vannak az autótulajdonosoknak?

A téli időszakban sok gondot okozhat a hó, főleg, ha nehezen járhatóvá teszi az utakat. Először is nagy hóesésben, ha nem muszáj, ne induljunk el. Ezzel megelőzhetjük a bajt, hogy baleset érjen bennünket, és gondoljunk arra is, hogy a mentőszolgálatok sem tudják rossz időben végezni a dolgukat megfelelően. Ha mégis elindulnánk, pár fontos szempontot sose hagyjunk ki. Figyelnünk kell nagyon a fékezésre, a gyorsulásra, a veszélyes helyzetek nyugodt kezelésére, valamint a többi közlekedőre. Az első és nagyon fontos dolgot, még indulás előtt kell elvégezni, ez pedig, hogy mindenképp tisztítsuk meg az autónkat a hótól. Ezt nemcsak a szélvédőről kell eltávolítani, de még az autó tetejéről is, mivel ha hirtelen fékeznénk, lehetséges, hogy mind a szélvédőre fog csúszni, és nem tudunk majd kilátni. Ez mellett mindenképp ellenőrizzük át a lámpákat, hogy esetleg nem fedi-e hó, illetve jég, ezzel biztosíthatjuk, hogy a rossz látási körülmények közt is, láthatóak maradjunk a többi úthasználó számára. A szélvédőről a ráfagyott havat, langyos vízzel feloldhatjuk, de ne használjunk sohase forrót, mivel ezzel megrepedhet az üveg. Előfordulhat az is, hogy a zár befagy, amit a kulcs felmelegítésével, illetve meleg vízzel tudunk megoldani. Ha az adott jármű rendelkezik automatikus esőérzékelővel, győződjünk meg róla, még az indítás előtt, hogy ez kivan-e kapcsolva, mivel a havat csapadékként érzékelheti, és automatikusan hozzákezd az ablaktörléshez. Sokszor az ablaktörlő le van fagyva és így a hirtelen indítással, tönkremehet az ablaktörlő biztosítéka.

Mire figyeljünk vezetés közben?

Miután már teljesen megtisztítottuk az autónkat és készen állunk az utazásra, mindenképp óvatosan induljunk el. Ne akarjunk gyorsan nagy sebességet elérni, ezzel nagyon vigyázzunk, mivel még a második fokozatban is előfordulhat, hogy a kerekek kipörögnek. Bár a kipörgés az automata sebességváltós járműveknél nem következik be, ha bekapcsoljuk a sebességváltón a hó beállítást, ami segít, hogy a kerék kipörgése nélkül indulhasson el a jármű. A forgalomban fordítsunk figyelmet arra, hogy mindig elegendő helyet hagyjunk az előttünk lévő autónak. Ez a távolság legyen sokkal nagyobb, mint a normál körülmények között. Forduláskor ne menjünk nagy sebességgel, és ne csináljunk semmilyen hirtelen mozdulatokat. Óvatosan bánjunk a kormánnyal, a gázzal és a fékkel is. Ha a jármű elkezd csúszni, ne fékezzünk és a kezünket se vegyük le a kormányról, hanem a lábunkat engedjük fel a gázpedálról, valamint próbáljuk egyenesbe hozni a járművet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata