fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Biztonságos autóvezetés hóesésben

Az autó vezetése jó időben, esőben, ködben és havas időszakban is nagyon eltérő. Bár lehet, hogy nagy hóban csak évente egyszer kell hajtanunk, de mégis jó, ha tisztában vagyunk pár dologgal.

Hóesés esetén, milyen teendői vannak az autótulajdonosoknak?

A téli időszakban sok gondot okozhat a hó, főleg, ha nehezen járhatóvá teszi az utakat. Először is nagy hóesésben, ha nem muszáj, ne induljunk el. Ezzel megelőzhetjük a bajt, hogy baleset érjen bennünket, és gondoljunk arra is, hogy a mentőszolgálatok sem tudják rossz időben végezni a dolgukat megfelelően. Ha mégis elindulnánk, pár fontos szempontot sose hagyjunk ki. Figyelnünk kell nagyon a fékezésre, a gyorsulásra, a veszélyes helyzetek nyugodt kezelésére, valamint a többi közlekedőre. Az első és nagyon fontos dolgot, még indulás előtt kell elvégezni, ez pedig, hogy mindenképp tisztítsuk meg az autónkat a hótól. Ezt nemcsak a szélvédőről kell eltávolítani, de még az autó tetejéről is, mivel ha hirtelen fékeznénk, lehetséges, hogy mind a szélvédőre fog csúszni, és nem tudunk majd kilátni. Ez mellett mindenképp ellenőrizzük át a lámpákat, hogy esetleg nem fedi-e hó, illetve jég, ezzel biztosíthatjuk, hogy a rossz látási körülmények közt is, láthatóak maradjunk a többi úthasználó számára. A szélvédőről a ráfagyott havat, langyos vízzel feloldhatjuk, de ne használjunk sohase forrót, mivel ezzel megrepedhet az üveg. Előfordulhat az is, hogy a zár befagy, amit a kulcs felmelegítésével, illetve meleg vízzel tudunk megoldani. Ha az adott jármű rendelkezik automatikus esőérzékelővel, győződjünk meg róla, még az indítás előtt, hogy ez kivan-e kapcsolva, mivel a havat csapadékként érzékelheti, és automatikusan hozzákezd az ablaktörléshez. Sokszor az ablaktörlő le van fagyva és így a hirtelen indítással, tönkremehet az ablaktörlő biztosítéka.

Mire figyeljünk vezetés közben?

Miután már teljesen megtisztítottuk az autónkat és készen állunk az utazásra, mindenképp óvatosan induljunk el. Ne akarjunk gyorsan nagy sebességet elérni, ezzel nagyon vigyázzunk, mivel még a második fokozatban is előfordulhat, hogy a kerekek kipörögnek. Bár a kipörgés az automata sebességváltós járműveknél nem következik be, ha bekapcsoljuk a sebességváltón a hó beállítást, ami segít, hogy a kerék kipörgése nélkül indulhasson el a jármű. A forgalomban fordítsunk figyelmet arra, hogy mindig elegendő helyet hagyjunk az előttünk lévő autónak. Ez a távolság legyen sokkal nagyobb, mint a normál körülmények között. Forduláskor ne menjünk nagy sebességgel, és ne csináljunk semmilyen hirtelen mozdulatokat. Óvatosan bánjunk a kormánnyal, a gázzal és a fékkel is. Ha a jármű elkezd csúszni, ne fékezzünk és a kezünket se vegyük le a kormányról, hanem a lábunkat engedjük fel a gázpedálról, valamint próbáljuk egyenesbe hozni a járművet.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata