Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Bérelj kocsit applikációval – új autómegosztó jelent meg hazánkban

Bmw i3 kormány és műszerfal

Egy regisztráció után okostelefonja segítségével bárki kibérelhet magának egyet abból a 240 új autóból, amelyet a DriveNow autómegosztó szolgáltatás keretében helyeztek forgalomba Budapest belvárosában, egy 63 négyzetkilométeres területen. A perc alapú fizetés mellett egész napra is elvihetjük a kocsikat.

Újabb kocsik a budapesti utakon

Nincs autód, de szeretsz vezetni? Ki akarod kerülni a taxizással járó bonyodalmakat? Szereted az új dolgokat, és bátran kezeled az okostelefonodat? Az autómegosztást neked találták ki! Az angol share szó, azaz a megosztani kifejezés mára minden iparágban trenddé vált, az internetes alapú lakásmegosztás, a telekocsis szolgáltatások egyaránt elterjedtek mindenfelé. Hazánkban ezekhez képest újabb az autómegosztás intézménye, de eddig is több szolgáltató próbálkozott egy saját flotta nyereséges működtetésével – egyelőre a fővárosban, Budapesten. Most itt az új jelentkező, a DriveNow Magyarország, amelyet a Wallis Autómegosztó Kft. franchise-rendszerben működtet. Az anyacég a BMW-csoporthoz köthető, ez pedig talán garancia lehet a sikerre, vagy legalábbis a megosztásra kínált autók minőségére. A BMW és a Daimler közös szolgáltatását már négymillióan használják a világ harminc nagyvárosában, ezekhez csatlakozott április végén Kelet-Közép-Európából elsőként Budapest.

Kecsegtető az elektromos BMW i3-as

A magyar fővárosban 240 autót „szórtak szét”, ezekbe huppanhat be bárki, ha regisztrált a cég rendszerében, és letöltötte az ehhez kitalált okostelefonos alkalmazást. Nyolc különböző modell közül lehet válogatni – persze az is számít, hogy éppen milyen kocsi található hozzánk a legközelebb. Az biztos, hogy a városban kijelölt 63 négyzetkilométeres területen a negyven elektromos BMW i3-as lesz az egyik legnépszerűbb a kínálatból. A folyamat? Említettük a kötelező regisztrációt, amellyel nem árt sietni: csak az első 5000 embernek ingyenes, utána 4990 forintba kerül, majd ez az összeg emelkedik 9990 forintra. Cserében kapunk 25 ajándékpercet, valamint a lehetőséget, hogy beüljünk a cég autóiba. Az applikációban be lehet állítani, milyen megoldást szeretnénk: létezik a taxisokhoz hasonló, perc alapú, de bérelhetőek az autók három, hat és kilenc órára, valamint egész napra is. A DriveNow Magyarország komoly vállalást tett a szolgáltatás beindításával, hiszen az eszközállomány értéke hárommilliárd forintot tesz ki. Hogy ez mikorra térülhet meg, nem tudni, de az autómegosztás piaca fellendülőben van, úgyhogy hosszabb távon tervezhetnek hazánkban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata