Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Bérelj kocsit applikációval – új autómegosztó jelent meg hazánkban

Bmw i3 kormány és műszerfal

Egy regisztráció után okostelefonja segítségével bárki kibérelhet magának egyet abból a 240 új autóból, amelyet a DriveNow autómegosztó szolgáltatás keretében helyeztek forgalomba Budapest belvárosában, egy 63 négyzetkilométeres területen. A perc alapú fizetés mellett egész napra is elvihetjük a kocsikat.

Újabb kocsik a budapesti utakon

Nincs autód, de szeretsz vezetni? Ki akarod kerülni a taxizással járó bonyodalmakat? Szereted az új dolgokat, és bátran kezeled az okostelefonodat? Az autómegosztást neked találták ki! Az angol share szó, azaz a megosztani kifejezés mára minden iparágban trenddé vált, az internetes alapú lakásmegosztás, a telekocsis szolgáltatások egyaránt elterjedtek mindenfelé. Hazánkban ezekhez képest újabb az autómegosztás intézménye, de eddig is több szolgáltató próbálkozott egy saját flotta nyereséges működtetésével – egyelőre a fővárosban, Budapesten. Most itt az új jelentkező, a DriveNow Magyarország, amelyet a Wallis Autómegosztó Kft. franchise-rendszerben működtet. Az anyacég a BMW-csoporthoz köthető, ez pedig talán garancia lehet a sikerre, vagy legalábbis a megosztásra kínált autók minőségére. A BMW és a Daimler közös szolgáltatását már négymillióan használják a világ harminc nagyvárosában, ezekhez csatlakozott április végén Kelet-Közép-Európából elsőként Budapest.

Kecsegtető az elektromos BMW i3-as

A magyar fővárosban 240 autót „szórtak szét”, ezekbe huppanhat be bárki, ha regisztrált a cég rendszerében, és letöltötte az ehhez kitalált okostelefonos alkalmazást. Nyolc különböző modell közül lehet válogatni – persze az is számít, hogy éppen milyen kocsi található hozzánk a legközelebb. Az biztos, hogy a városban kijelölt 63 négyzetkilométeres területen a negyven elektromos BMW i3-as lesz az egyik legnépszerűbb a kínálatból. A folyamat? Említettük a kötelező regisztrációt, amellyel nem árt sietni: csak az első 5000 embernek ingyenes, utána 4990 forintba kerül, majd ez az összeg emelkedik 9990 forintra. Cserében kapunk 25 ajándékpercet, valamint a lehetőséget, hogy beüljünk a cég autóiba. Az applikációban be lehet állítani, milyen megoldást szeretnénk: létezik a taxisokhoz hasonló, perc alapú, de bérelhetőek az autók három, hat és kilenc órára, valamint egész napra is. A DriveNow Magyarország komoly vállalást tett a szolgáltatás beindításával, hiszen az eszközállomány értéke hárommilliárd forintot tesz ki. Hogy ez mikorra térülhet meg, nem tudni, de az autómegosztás piaca fellendülőben van, úgyhogy hosszabb távon tervezhetnek hazánkban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.